Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Anti-aging strategije izboljšajo veliko več kot le videz

4. nov 2013 9:32
0

Oglasno sporočilo

... staranjem čedalje manjša. A nikakor ni potrebno, da staranje vzamemo kot nekaj nespremenljivega in dokončnega – v največji meri na svoj proces staranja namreč vplivamo sami; s svojim življenjskim slogom. Raziskovalci z univerze v Alabami pa imajo še nekaj nasvetov, kako upočasniti staranje in izboljšati samozavest.

Preprečimo fotostaranje

Izpostavljanje UV sevanju – tudi občasno – je eden največjih pospeševalcev staranja kože. Zgolj naključna kratkotrajna ponavljajoča se izpostavljenost kot je npr. pot do avta, rekreacija na prostem ipd. se sčasoma nabere in rezultat so pigmentni madeži, gube in več vrst kožnega raka. Največ, kar lahko naredimo za to, je redna, vsakodnevna uporaba vsaj zaščitnega faktorja 30 v kombinaciji z antioksidanti (oralno in v izdelkih za nego in zaščito kože). Idealno je, da izbrana zaščita vsebuje cinkov oksid.

Če je že prepozno in je škoda že nastala, obstajajo tretmaji, ki lahko stanje kože močno popravijo – seveda ob predpostavki, da boste v prihodnje skrbeli za njeno zaščito. Sami lahko uporabljate izdelke s kislinami (predvsem glikolno) in retinolom, ki izboljšata stanje gub in hiperpigmentacij, za bolj vidne rezultate pa se obrnite na dermatološki center, kjer se ukvarjajo s pomlajevanjem kože (dermoabrazije, intenzivnejši kislinski pilingi, laserski tretmaji, polnila …).

Raziskovalci so povedali, da imajo tehnike pomlajevanja kože učinek tudi na samozavest, ne le na lepšo, mladostnejšo in bolj zdravo kožo: "Ljudje, ki so uporabili polnila na obrazu, so poročali o boljšem prvem vtisu, ki so ga naredili na nove znance, pa tudi sami so se bolje počutili, bili bolj zadovoljni s svojim življenjem in srečnejši. Naš zunanji videz ima izjemen vpliv na našo samozavest, zato je boljši videz velik doprinos tako k lastni samozavesti kot tudi mnenju, ki ga imajo o nas drugi ljudje. Vsekakor pa je samozavest notranja izkušnja, ki terja še mnogo več kot le videz."

Po mnenju raziskovalcev predstavljajo težavo predvsem nerealna pričakovanja, saj je mnogim ljudem, ki so stari npr. 60 let, težko sprejeti, da ne bodo nikoli več videti kot so pri 30-ih. A če je ideja mladostnejšega videza realna, lahko vodi v boljše duševno stanje. "To, da smo zadovoljni s svojim videzom, nam pomaga, da se bolje počutimo v svoji koži na splošno. A počutiti se dobro v svoji koži neodvisno od svojega videza je veliko močnejše orožje za visoko samozavest," so zaključili raziskovalci.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zadnja polna luna v letu je že pred nami. Zgodila se bo 12. 12. 2019, prinesla bo dobre vibracije in energijo.