Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

palisa1

  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Alfa in beta hidroksi kisline (AHA in BHA).

   8. dec 2017 16:06

   Tanja, s čim si pa zapackala kožo? Kisline + sonce ali kaj drugega? Se strinjam, da ima celostna skrb za fizično in psihično kondicijo izjemen vpliv na naš videz.

   668
 • palisa1 je všečkal/a forumski zapis Alfa in beta hidroksi kisline (AHA in BHA).

  8. dec 2017 12:50
  0
 • palisa1 je všečkal/a forumski zapis Alfa in beta hidroksi kisline (AHA in BHA).

  6. dec 2017 9:36
  0
 • palisa1 je všečkal/a forumski zapis Alfa in beta hidroksi kisline (AHA in BHA).

  1. dec 2017 10:08
  0
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Alfa in beta hidroksi kisline (AHA in BHA).

   1. dec 2017 10:07

   Po mojem je uporaba aktivnih sestavin primerljiva z rednim gibanjem: če se giblješ, si fit, če se nehaš gibati, se telo vrne v staro stanje. Če uporabljaš kisline (seveda v pravi meri in s pravo zaščito), bo koža sijala, če jih prenehaš, se vrne v staro stanje.

   Gotovo drži, da smo si tisti, ki s kožo več eksperimentiramo, kdaj zaradi neznanja ali pretiravanja pridelali tudi kakšno tegobo. Tudi športnik si lahko prej nakoplje poškodbo kot nekdo, ki leži na kavču, ampak na dolgi rok se nauči najti pravo mero in vzdržuje boljšo kondicijo.

   Se mi pa zdi, da z uporabo aktivnih sestavin redkokdaj začnemo čisto brez vzroka. Kdor ima po naravi popolno kožo, se z nego ukvarja bistveno manj kot tisti, ki imajo težave - se pa taki z naravno lepo kožo lepega dne predramijo in opazijo, da se je postarala, in takrat besno drvijo po botoks in filerje. S kislinami ponavadi začnemo, če nas motijo akne, pore, pigmentacije ipd. Jaz imam po naravi mastno kožo in velike pore, melazmo sem dobila v nosečnosti. Zdaj imam melazmo nekako pod kontrolo, pore pa zaradi bha in tretinoina manj izrazite kot prej - rezultati niso tako dramatični kot pri Dodeki, ampak koža je vsekakor v boljšem stanju kot pred dvema letoma.

   668
 • palisa1 je všečkal/a forumski zapis Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

  22. nov 2017 11:49
  0
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   20. nov 2017 15:30

   MancaS, pri laserju je število ponovitev odvisno od stanja kože in nastavitev moči laserja. V ZDA izvajajo 3-5 posegov, dr. Luft pa naj bi delal z večjo močjo, pri kateri naj bi bila 1-2 posega dovolj (ob primernem vzdrževanju stanja kože).

   Meni se je po treh mesecih melasma vrnila približno za 30%. Danes sem bila naročena za ponovni poseg in dr. Luft me je vprašal, zakaj se nisem mazala z belilno kremo. Povedala sem mu, da mi ni predpisal nobene belilne kreme, ampak samo Eucerin Even Brighter. Opravičil se mi je in mi namesto ponovnega posega izročil kremo, ki naj bi vsebovala "vitamine A, B in C ter belilne učinkovine". Seveda krema vsebuje hidrokinon, ampak tega nihče ne napiše črno na belem.

   Zdaj naj bi do marca mazala s to kremo ABC, poleti s Skinorenom, naslednjo jesen pa se vrnem na laser.

   Izkušnje torej kažejo, da laser melasmo izboljša, vendar ne popolnoma in ne za zmeraj - gre za doživljenjski izziv smiley

    

   110
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   16. nov 2017 15:48

   Dodeka, super, da se ti je uspelo rešiti melazme. A lahko poveš, kje si bila pred leti na laserju in kateri postopek točno so izvajali?

   Tretinoin je vsekakor odlična zadeva za kožo. Če najdeš kakšno raziskavo, ki potrjuje, da ne povečuje občutljivosti na sonce, se priporočam. Sama tretinoina ne uporabljam od maja do septembra in bi bila res vesela, če to ne bi bilo več nujno.

    

    

   110
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   27. sep 2017 20:41

   Zanimivo, v Franciji strmo upada jemanje kontracepcijskih tabletk: leta 2010 je KT jemalo 45% vseh spolno aktivnih žensk, leta 2016 pa le še 36% in trend še ni končan. Nekateri razlogi za odpor proti KT so znani že dolgo (naraščanje telesne teže in krčne žile), prav težave s prekomerno pigmentacijo pa so povzročile trend opuščanja uporabe med mlajšimi ženskami, starimi med 20 in 30 let.

   110
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   16. avg 2017 21:13

   Od posega z laserjem je minilo točno teden dni, koža se je 4. in 5. dan olupila in melazme ni več.

   Kot vzdrževalni tretma naj bi uporabljala samo posvetlitveni serum Even Brighter, ampak doma imam tudi serume z vitaminom C, niacinamidom, alpha arbutinom ipd, ki verjetno ne morejo škoditi. Kaj menite?

   Držim pesti in besno uporabljam SPF, sončna očala in klobuk, da si ne nakopljem novih težav.

   Da si boste laže predstavljale okrevanje, prilagam slike prvih dni po posegu:

   110
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   11. avg 2017 13:29

   Pozdravljene in čestitke za odličen forum. Ker sem sama na podlagi vaših mnenj dobila toliko uporabnih informacij, sem se odločila, da popišem svojo izkušnjo v upanju, da koristi še komu.

   Melazma se mi je pojavila med nosečnostjo pred petimi leti. Večinoma so mi napovedovali, da bo po porodu izginila sama od sebe, vendar se to ni zgodilo. Po letih prebiranja znanstvenih objav in uporabniških izkušenj na forumih sem prišla do zaključka, da je najverjetnejši vzrok za moje težave maternični vložek Mirena, ki zaradi nizke doze hormonov v uradnih virih ne velja za povzročitelja melazme, uporabnice pa druga za drugo potrjujejo to izkušnjo. Spomladi sem dala Mireno odstraniti in prišel je čas za odpravljanje škode.

   Odločila sem se za poseg s 1927nm frakcijskim laserjem v DC Rogaška. Ko sem prišla na pregled, mi je dr. Luft rekel, da sem že druga v istem dnevu, ki prihaja iz Ljubljane z melazmo. Povedal mi je tudi, da je preizkusil postopek Dermamelan, vendar ga ne izvaja, ker se je melazma vedno ponovila takoj po prenehanju vzdrževalnega tretmaja. 

   Poseg smo izvedli pred dvema dnevoma in okrevanje poteka nekoliko počasneje kot pri Tanji: rdečica je sicer manjša kot prvi dan, ampak še vedno prisotna, pigmentni madeži pa so izrazito potemneli. Videti je precej grozno, ampak imam občutek in upanje, da se ti "zažgani" madeži zdaj nahajajo samo še na površju in da se bo pod njimi v nekaj dneh pokazala zdrava koža brez melazme.

   Se oglasim s končnimi rezultati, ko bo okrevanje zaključeno.

    

   Še opis laserja thulium s komercialnim imenom C+B Permea:

   Clear + Brilliant Permea™. 
   The Clear + Brilliant Permea™ uses a low-power 1927nm thulium non-invasive fractional laser to minimize sun damage and correct skin pigmentation. The treatment is virtually painless, with a majority of patients describing an increased sensation of heat during application. Recovery is minimal with only minor redness and inflammation experienced immediately after treatment.
   110
 • palisa1 je spremenil profilno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • palisa1 je spremenil naslovno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • palisa1 se je registriral.

  11. maj 2017 10:48
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Katrin 5. jun 2018 23:44
  Krasen in nežen
 • Katrin 5. jun 2018 23:16
  Povprečna
 • Binas 3. apr 2018 22:25
  Pogrešam jo
 • Tanja 24. mar 2018 17:08
  Čudovit vonj :L:
 • Binas 22. mar 2018 9:08
  ka rustreza
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pred nekaj leti so bile izjemno modne masivne, tako imenovane 'statement' ogrlice – v zadnjem času ...