Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

7 skrivnosti super produktivnih žensk

Ali: kako postoriti (skoraj) vse

22. avg 2016 11:40
0

Oglasno sporočilo

Doma, v službi in še kje; hkrati ima čas za prijatelje, družino in, najpomembneje, zase. Ob vsem tem dovolj spi, se zdravo prehranjuje in sploh ni pod stresom. Le kaki ji uspeva?!

Preberite si spodnjih 7 ključnih navad super produktivnih in uspešnih žensk in če jih boste upoštevale, boste kaj kmalu med njimi!

1. Ne 'multitaskirajo' (aka ne delajo več stvari hkrati)

Čeprav se tistim, ki delajo več stvari hkrati, zdi, da so blazno produktivni in sposobni, pa podatki vseh raziskav kažejo, da so manj zbrani in koncentrirani; imajo slabši spomin oz. si manj zapomnijo (jasno, ko pa so njihovi možgani popolnoma raztreseni). Zaradi skakanja od enega opravila k drugemu marsikaterega ne dokončajo ali vsaj ne pravočasno. Veliko bolj produktivni in uspešni so tisti, ki s posvetijo eni nalogi, jo dokončajo in gredo dalje.

2. Znajo reči ne – in to tudi pogosto naredijo

Ni lahko, sploh če smo navajeni vedno vsem ustreči. A če želimo poskrbeti zase, se je to nujno potrebno naučiti. Treba je poznati svoje zmožnosti in seve postavljati na prvo mesto. To ni sebičnost, temveč osnovna in pravilna skrb zase in svoje potrebe – le, če poskrbimo zase, lahko tudi dobro in brez občutka, da smo žrtev, poskrbimo tudi za druge. Seveda pa 'ne' vedno recite na vljuden, a odločen način – ne želite biti nesramni, a tudi ne zapostaviti sebe ali se preobremeniti do stopnje izčrpanosti. 

3. So prave strokovnjakinje za delegiranje dela

Tako doma kot tudi na delovnem mestu naloge, ki jih lahko opravijo tudi druge, razdelijo. Najsi bodo to njihovi ali sosedovi otroci, prijatelji, partner in sodelavci. Prej, kot se naučite delegirati, bolje bo za vas, kajti bolj uspešne in produktivne boste, saj se boste lahko osredotočile na zares pomembne naloge.

4. Niso perfekcionisti

Produktivni ljudje cenijo dobro opravljeno delo, niso pa obsedeni s tem, da je brezhibno – ne zganjajo panike za vsak detajl, saj to upočasni celoten proces. Spustite popolnost, učite se iz nepopolnosti in napak in temu prilagodite svojo rutino. 

5. Skrbijo zase

Kot omenjeno že v uvodu, njihov uspeh in produktivnost ne gre na račun žrtvovanje sebe, svojega zdravja in dobrega počutja. Nikakor – zelo dobro skrbijo zase, saj vedo, da sta zdrav duh in zdravo telo tesno povezana in osnova za dobro delovanje. Zato skrbijo za zdravo prehrano, redno gibanje, čas zase in razvajanje, kakovostno druženj in dovolj počitka. Burek za malico in burger za kosilo? Na-a, razen, ko se zato zavestno odločijo kot malce razvajanje in 'time off'.

6. Cenijo kvaliteto napram kvantiteti

Kar se tiče časa, opravljenega dela, rekreiranja in še česa. Produktivna oseba ni tista, ki v pisarni preživi največ časa, temveč tista, ki opravi vse, kakovostno in v roku. Zato se naučite postavljati prioritete, dobro organizirati čas in delegirati.

7. Same določajo, kaj je za njih uspeh

 

Tako, kot produktivni in uspešni ljudje načeloma niso perfekcionisti, se tudi ne primerjajo z drugimi. Prav malo jih briga, kaj bo rekla soseda; ali ima sosed boljši avto, lepše pokošen vrt; ali sodelavka dražjo torbico. To samo jemlje energijo, zato namesto tega s pokončno dvignjeno glavo poslušajo sebe in delajo, kar ustreza njim in sprejemajo odločitve, ki so najboljše za njih.

PREBERITE TUDI: Zakaj se moški bojijo močnih in uspešnih žensk?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 h
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 8 h
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 8 h
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 22 h
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Danes pred 17 leti je nastal otročič, ki je kaj kmalu postal prvi in največji ženski spletni portal.