Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 stvari, na katere morate biti pozorni pri nakupu sandalov

3. jun 2021 15:06
0

Oglasno sporočilo

Morda si mislite, da sandale oz. čevlje pa že znate kupiti, a če želite res kakovostno in udobno obutev, ki vam bo služila dolgo časa in vam ne bo povzročala bolečih nog in delala žuljev, je dobro biti še posebej pozoren na naslednjih nekaj stvari.

Poleti namreč večina več hodi v odprti obutvi, zato je pomembno, da je le-ta res kakovostna, udobna in vzdržljiva.

1. Izberite oblazinjene podplate

Ko boste kupovali, preizkusite sandale s povsem trdim podplatom in take, ki imajo na področju stopala vložene mehke blazinice in sami boste takoj začutili razliko. Predstavljajte si, kako zelo vam bodo šele hvaležna stopala, ko boste v njih delali doge kilometre. Poleg tega, da ne bodo boleča, je tudi možnosti za žulje precej manj.


2. Izberite široke paščke

Tanjši, kot so paščki, več je možnosti, da vas ožulijo, zato izberite širše, sploh če kupujete sandale, v katerih boste veliko hodili. Nekaj drugega so seveda sandali za posebne priložnosti, ko se do kraja dogodka in od njega pripeljemo oz. odpeljemo.
 

3. Pazite na velikost

Večina avtomatično kupuje obutev in (oblačila) v svoji stalni velikosti, a ob tem pozablja, da so lahko razlike med različnimi proizvajalci ali celo modeli istega proizvajalca. Zato obutev vedno dobro preizkusite. Le minuto asa vam vzame, da probate še v manjši in večji številki in naredite nekaj korakov.
 

4. Pete in fleksibilen podplat

Zelo pomembno je tudi, da je podplat fleksibilen, torej da se ob hoji prilagaja stopalu, kajti trdi, nefleksibilni podplati otežujejo hojo in povzročajo bolečine v stopalih in celo sklepih. Peta naj bo visoka 1 do 3 cm, saj to omogoča udobnejšo in lažjo hojo; ter naj ne bo preozka.
 

5. Naj imajo paščke okoli gležnja

Zadnja leta so izjemno modni in priljubljeni natikači, a dejstvo je, da so za daljšo hojo kot nekaj 100 metrov primernejši sandali, ki se s paščkom dobro oprimejo stopala. Tako je hoja bolj pravilna, saj se noga bolj naravno giblje – ni nam namreč treba skrbeti, da nam natikač zdrsne s stopala.
 

6. Barva naj bo nevtralna

Ker obutev in modne dodatke nosimo na vse vrste in barve oblačil, je idealno, da je v nevtralni barvi. Nevtralne barve so konjak, bež, bela, črna, ki pristajajo na vse barve oblačil. Če vas sandali v npr. turkizno modri ali živo rumeni še tako privlačijo – dobro premislite, kam jih boste lahko sploh skombinirale. Zato so nevtralne barve idealna izbira, saj z njimi nikoli ne morete zgrešiti.
 

Nasvet: ne glede na to, ali so vaši sandali stari ali novi – vedno imejte s sabo v torbici ali denarnici obliže, če vas bodo slučajno ob daljši hoji začeli žuliti. Obliže nalepite takoj, ko začutite nelagodje, da zaščitite kožo in preprečite nastanek žuljev, in ne šele, ko imate že žulj.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"