Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 preprosti nasveti, kako postati najboljša mama na svetu

24. okt 2022 10:19
0

Oglasno sporočilo

... dobre mame? Verjetno včasih podvomite, če sploh dobro opravljate svoje delo. To je zato, ker je materinstvo težka stvar. Zagotovo že veste, kako biti dobra mama in univerzalnega nasveta sploh ni. Ampak naj vam bo ta članek v spodbudo in naj vas prepriča, da dobro opravljate svoje delo, ali vam ponudi nekaj predlogov, kako lahko postanete še boljši.

Dajte vse od sebe

Biti dobra mama ne pomeni narediti vse popolno. Pomeni dati vse od sebe. Vsakdo ima dobre in slabe dni, vključno z materami. Prišli bodo dnevi, ko se boste počutili utrujeni in zavrnili prošnje svojih otrok za igro. Pridejo večeri, ko bodo hrenovke ali sendviči za večerjo, ker čez dan ni bilo dovolj časa, da bi naredili kaj drugega in s tem ni nič narobe.

Vaši otroci bodo odraščali in se spominjali noči, ko ste igrali igrice ali si postavili utrdbo v dnevni sobi, in ne tistih noči, ko ste bili preveč utrujeni, da bi se igrali.

Brezpogojna ljubezen

Velik del tega, kako biti dobra mami, je brezpogojna ljubezen do otrok. Dobra mama svojim otrokom daje vedeti, da jim bo vedno na voljo, ne glede na vse. Povejte jim, da se lahko vedno obrnejo na vas glede česarkoli in da jih boste imeli radi, tudi če naredijo napako ali se znajdejo v težavah. Povejte jim, da jih imate radi, ne glede na to, ali so veseli, žalostni ali jezni.

Zavedajte se, da so napake del življenja

Še enkrat, biti popoln ni način, kako biti dobra mati. To je zato, ker nihče ni popoln. Vsi bodo delali napake. Biti dobra mami pomeni delati te napake in jih priznati. Potem pa naprej.

Ne samo, da je pomembno, da veste, da boste delali napake, še en način, kako ste lahko dobra mama, je, da svoje otroke naučite, da ljudje delamo napake. Eden od načinov za to je, da dajemo zgled. Nič ni narobe, če svojim otrokom priznate, da ste naredili napako. Torej, ko naredite napako, še posebej, če gre za vaše otroke, priznajte to.

Skrbite zase

Ko razmišljate o tem, kako biti dobra mami, je morda zadnja stvar, ki vam pride na misel, ta, da si vzamete čas zase. Zdi se klišejsko in le nekaj, kar ljudje govorijo mamam, ne da bi pri tem razmišljali ali sledili temu. Resnica je, da lahko bolje poskrbite za druge ljudi – vključno s svojimi otroki, če najprej poskrbite zase. 

Čeprav si morda ne boste mogli vzeti celega dneva zase enkrat na teden ali kaj podobnega, se okopajte in 20 ali 30 minut berite knjigo. Naj vaš mož, partner ali prijatelj pazi na otroke, sami pa pojdite na kavo. Tu in tam pojdite na pedikuro. Privoščite si novo obleko ali kaj drugega malega, kar si želite in je samo za vas.

PREBERITE TUDI: Zgodba o popolni in nepopolni mami

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.