Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 napake, ki vas lahko stanejo kariere

22. jun 2022 8:15
0

Oglasno sporočilo

... napake, za katere sploh niste vedeli, da jih delate! Če želite ugotoviti, ali ste padli v katero od teh 4 kritičnih napak v karieri, se potopite v nadaljevanje prispevka.

1. Pustite nekomu drugemu, da namesto vas odloča o vaši karieri

Vsakdo občasno poišče odobritev glede kariere od svoje družine ali prijateljev – to je povsem naravno! Toda če dovolite, da vas nekdo drug odvrne od kritičnega preučevanja in sledenja lastnemu glasu razuma, je čas, da potegnete mejo. Težke odločitve na delovnem mestu ponujajo priložnost za razmislek in rast – in tega zagotovo ne želite zamuditi! Preden se po nasvet obrnete na zaupnika, morate vklopiti možgane in zaupati vase. Navsezadnje ste vi tisti, ki morate živeti z rezultati svojih odločitev, ne z njimi!

2. Dovolite si, da ste v službi nesrečni

Če ste v službi nesrečni, niste sami. Vsako delo ne more biti idealno primerno, in to je v redu. Ker povprečna oseba v svojem življenju preživi na delu 90.000 ur ali nekaj več kot eno tretjino vašega življenja, je ključnega pomena, da si ne dovolite ostati v položaju, ki vam povzroča stres in tesnobo. Če se tako počutite, je morda čas, da izpopolnite svoj LinkedIn profil in se začnete mrežiti. Nikoli si ne dovolite, da bi se počutili ujete v svojem delu.

3. Postavljanje kariere pred življenje

Ker eno tretjino svojega življenja preživite v službi, je razumljivo, zakaj lahko delo postane vaša prioriteta številka ena. Ne pozabite, da je v življenju vse v ravnovesju in da so vaša družina, prijatelji in duševno zdravje izjemno pomembni za vaše dolgoročno, trajnostno zdravje in srečo. Še naprej vlagajte trdo delo v svojo kariero, vendar ne zanemarite svojega družabnega življenja in samooskrbe!

4. Razmišljate, da ko izberete področje, ostanete z njim za vedno

Morda mislite, da je nemogoče zamenjati poklicne poti, potem ko ste bili usposobljeni ali pridobili eno leto ali več izkušenj v določeni vlogi. To je napačno razmišljanje! Vedno lahko postopoma preidete na druga področja – ključnega pomena je, da se še naprej učite veščin, ki jih je mogoče tržiti, in budno spremljate priložnosti, ki vas zanimajo. Nikoli ne veš, kam te bo življenje pripeljalo! 

PREBERITE TUDI: Neenakost spolov: moški kandidati imajo več možnosti za zaposlitev

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.