Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske, moški in ocenjevanje privlačnosti

12. jan 2011 10:38
0

Oglasno sporočilo

... enotnosti pri ocenjevanju moških ni.

To je pokazala nova raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 4000 ljudi, starih od 18 do 70 let. Pred raziskavo so raziskovalci ocenili ljudi na fotografijah glede na to, kako zapeljivo, samozavestno, vitko, občutljivo, postavno (ženske), mišičasto (moški), tradicionalno, možato oz. poženščeno, uglajeno, urejeno ali optimistično so izgledali. Sodelujoči v raziskavi so nato ocenili moške in ženske na fotografijah z oceno od 1 do 10 in sicer glede na to, kako privlačni se jim zdijo.

Raziskovalci so ugotovili, da so bile moške sodbe utemeljene predvsem na fizičnem izgledu - dobro so ocenili ženske, ki so izgledale vitko in zapeljivo, privlačne so se jim zdele tudi samozavestne ženske. Pri ženskah pa enotnih kriterijev niso odkrili - nekatere so za zelo privlačne označile moške, ki se drugim ženskam sploh niso zdeli privlačni. To lahko vpliva na obnašanje žensk in moških pri iskanju partnerja. Ženske utegnejo imeti manj konkurence, moški pa morajo v zapeljevanje vložiti več časa in energije, saj bo ženska, ki se zdi privlačna nekemu moškemu, privlačna tudi mnogim drugim moškim.

Raziskava pomaga razložiti tudi to, zakaj se ženske čutijo bolj izpostavljene družbenim normam glede določenih telesnih značilnosti, kar bi lahko pomagalo pojasniti nekatere vzroke za motnje hranjenja. Izkazalo se je tudi, da je na ocenjevanje vplivala tudi starost - starejši udeleženci so kot privlačne pogosteje označili ljudi, ki so se na fotografijah smejali.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V ponedeljek je po dobrih dveh mesecih trpljenja umrla moja 92-letna mama.