Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženska in njen slog

1. jun 2008 13:06 Lea Pisani
2

Slog je izraz posameznikove osebnosti, domiselnosti ter izraz prilagojenosti okolju. Vsaka ženska ima začrtan svoj slog, znati ga mora prepoznati, negovati in nadgrajevati. 
 

Na oblikovanje našega sloga vpliva več dejavnikov:

 • oblika postave,
 • naravna koloristika,
 • starost,
 • način življenja,
 • naš poslovni svet in naši poslovni cilji,
 • finančne možnosti,
 • ožje in širše okolje.


Ko analiziramo in razumemo svoj slog, postane oblikovanje naše garderobe popolnoma naravno in preprosto. Če ignoriramo svojo osebnost in kupujemo obleke, ki jih za nas sestavljajo v modnih časopisih, bo naša garderoba mešanica različnih slogov oblačil. Prav to bo omejevalo kombiniranje in dopolnjevanje naše garderobe. Izhajajte iz sebe in svojih naravnih danosti in se skušajte čim manj istovetiti z osebo v vaši bližini, ki ima po vašem mnenju dobro izdelan slog oblačenja. Običajno ima vsaka ženska izraženo kombinacijo dveh ali treh slogov.

Naraven slog

Za žensko z naravnim slogom je udobje najpomembnejše. Oblačila ne smejo biti ozko krojena po telesu. Vse, kar stiska, drži ali daje neprijeten občutek, je za naraven slog nesprejemljivo. Zelo rada kombinira različna udobna oblačila v naravnih barvah. Obožuje naravne materiale, pletenine in mehko padajoče materiale.

Najraje ima oblačila, ki jih ni potrebno likati, se ne mečkajo. Ko stopi v trgovino, najraje zavije na športni oddelek. Največkrat se odloča za kratke frizure, ne uporablja nakita in se ne liči. Za žensko z naravnim slogom je nevarno, da deluje neurejeno in da je premalo prilagojena poslovnemu svetu

Klasičen slog

Najpogostejši slog v poslovnem svetu. Slog je eleganten in brezčasen. Ženska s klasičnim slogom ima racionalen pristop do svoje podobe. Oblačila uspešno prilagaja različnim situacijam. Ženska s klasičnim slogom je izredno urejena, vedno naličena in ima zelo dobro koordinirano garderobo. Obožuje in časti kvaliteto veliko bolj kot modo. S svojim slogom ne želi opozarjati nase. Kupuje dobro krojena oblačila, izdelana iz najboljših materialov, ki si jih lahko privošči. Običajno nakupuje oblačila slovenskih blagovnih znamk.

Sodoben klasičen slog

Je torej sodobna različica klasičnega sloga. Od njega se razlikuje v dodatkih. Ženska z eurochic slogom se oblači sodobno, pa vendar zelo umirjeno. Njeni dodatki so zanimivih oblik in večkrat večjih dimenzij - npr. torba, ura, ogrlica. Zabava se z imitacijami nakita in lahko celo zaide v dramatičen slog. Sodoben klasičen slog je pogosteje opazen pri ženskah srednjih let in dobrodošel tudi za starejše ženske, saj jih pomladi. Ženska, ki neguje sodoben klasičen slog, je hibridna nakupovalka. V glavne kose oblačil investira več denarja, sodobne in bolj kreativne kose pa kupuje v trgovinah s cenejšimi blagovnimi znamkami.

Kreativen slog

Nekaj kreativosti v svojem oblačenju naj bi pokazala vsaka sodobna poslovna ženska. Izbira posebnih materialov, iskanje zanimivih dodatkov in včasih izbira kombinacij, ki so drugačne od ustaljenih. S tem slogom projicira iznajdljivost, neukalupljenost in originalnost.

Odlično zna kombinirati zelo različne kose oblačil in dodatkov, ki ji omogočajo, da izdela zares unikatno podobo. Zelo težko se odpove starim kosom oblačil, ker bo morda kakšen kos še kdaj uporabila, tudi če ga bo potrebno preoblikovati. Če ni previdna, se ji hitro lahko zgodi, da za določeno priložnost ni primerno oblečena. Ženska s kreativnim slogom ima največ oblačil v omari. Nakupuje brez pravil.

Dramatičen slog

Ženske z dramatičnim slogom so ekstravagantne. Kupujejo in zbirajo samo nenavadne kose oblačil. Dramatična ženska poudari svoj slog z dolgimi krili in oblekami, dolgimi in širokimi šali, klobuki, kreira nenavadne kombinacije oblačil in barv. Liči se z intenzivnimi barvami in uporablja intenzivne vonje parfumov. Ta slog je zelo poseben in lahko zanimiv tudi v poslovnem svetu, vendar prilagojen poziciji in poslovnemu okolju.

Romantičen slog

Romantična ženska obožuje detajle, čipke, rožaste vzorce, lahno padajoče materiale. Njen najljubši material je svila. Poslovnemu svetu mora svoj slog prilagoditi, saj lahko deluje preveč zapeljivo in s tem nezanesljivo, neprofesionalno. Izogibati se mora čipkam, prosojnim materialom, pretiranemu ličenju in zelo visokim petam.

PREBERITE TUDI: Naravna koloristika in simbolika barv

2

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Barbi5

   • 13. avg 2008 12:38

    Se strinjam z ZALO... povedano vse... Ocena odlično!

   0
   • Zala`

   • 1. jun 2008 14:36

    Super članek! Opisi posameznih slogov so super, jedrnati in že takoj povedo bistvo tako, da se vsaka ženska brez težav najde v svojem slogu.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.