Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj pripelje moške do tega, da se ohladijo?

10. nov 2017 14:00 K. R.
0

Oglasno sporočilo
Analiziramo in razmišljamo, predvsem pa se sprašujemo, kaj bi lahko v razmerju storili več, da bi se le-to obdržalo. Za vsak odnos, ljubezen in prepir sta potrebna dva. Ženske so najbolj prizadete takrat, kadar razmerje konča moški. In verjemite, tega se vaš princ ni odločil čez noč.
 
 
Odločitev je terjala čas, med katerim so se mu čustva le kopičila. Saj ne, da bi bile ženske potrebe kaj drugačne od spodaj naštetih. Razlika je v tem, da jih znamo ženske bolje (celo precej očitno in naporno) izraziti. Jasno povemo, kaj hočemo in želimo (zahtevamo). Ne le tiste, ki so razmerje končale, tudi ženske v razmerjih zanima, zakaj se njihov moški nenadoma obnaša drugače (bolj hladno) ali kaj lahko storimo, da do tega ne bo prišlo in da se bo naš moški z nami počutil dovolj dobro. Hja, ne gre drugače, mi vedno pridemo do tega, kar želimo, moški pa so malce bolj skrivnostni, zato včasih taka 'navodila za uporabo' pridejo precej prav. Kaj je tisto, kar povzroči, da se moški ohladi?
 

Moški se ne počuti cenjenega in občudovanega

Če imate že nekaj izkušenj, dobro veste, da je naš močnejši spol izjemno potreben občudovanja in spoštovanja. Moški se mora počutiti vrednega in cenjenega. Tega si močno želi, potrebuje in po tem vedno hrepeni. Moški, ki ne čuti, da je cenjen, se počuti enako ranjenega kot ženska, ki ne čuti, da je ljubljena. Moškemu morate povedati, da ga občudujete, spoštujete in cenite prav takega, kot je. To je tudi razlog, da ste se vanj zaljubile, kajne? Moški se trudijo, poskušajo narediti nekaj iz sebe in večino časa se počutijo nepomembne in nepriznane. Ko ga ženska vidi za človeka, takega kot je, in sprejme njega in vse, kar počne, ha to izjemno veseli in mu izboljša razpoloženje in samopodobo. Zato v razmerju lahko stopi korak naprej in vanj vloži več. Naredil bo namreč vse, da bi obdržal žensko, ob kateri se tako dobro počuti.
 

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

Preveč negativnosti

Moški stremi k vsemu, kjer se bolje počuti in kjer je dobra energija. Če se bo ob ženski počutil slabo; bodisi zaradi nerganja; prepirov; slabe volje, se bo raje umaknil. Če mora vedno poslušati vaše osebne težave ali težave vajinega razmerja, se ne bo dobro počutil. Nikomur ni prijetno, če mora poslušati, kaj vse je storil narobe, moški pa to prenašajo še toliko težje (roko na srce, tudi ženske znamo izjemno neprijetno kritizirati). Ne napadajte ga z vseh koncev in upoštevajte, da ima tudi sam svoje osebne težave, s katerimi se sooča. Skupaj se naučita dobre komunikacije brez obtoževanja, da se bosta oba bolje počutila.
 

Sta preveč nekompatibilna

Na začetku odnosa je preprosto reči (in resnično verjeti) stvari, kot so: ljubezen premaga vse, ljubezen bo našla pot skozi vse ovire, ljubezen je vse, kar potrebujemo. Kljub dejstvu, da so te mantre v naše glave celo življenje bobnali skozi pesmi in filme, niso vedno resnične. Dejstvo je, da ljubezen ne more združiti dva povsem nekompatibilna človeka. Resni problemi, ki morda nimajo rešitve, so naprimer želja po otrocih, vera, totalno drugačen način življenja, pri čemer en drugega omejujeta. Če si nekdo želi videti svet, potovati in raziskovati, drugi pa raje sedi v coni vsakdanjega življenja, bo prvi zelo nesrečen. Če si nekdo želi otroke, drugi pa ne, se prav tako lahko razvije občutek nepopolnosti in omejevanja življenjskih ciljev.
 
 

Odnosa niste začeli z ljubeznijo

Če se je moški na začetku obnašal kot popoln norec, totalno zaljubljen in je v ženski videl boginjo, nato pa se je totalno ohladil, potem odnosa verjetno ni začel s pravim razlogom. Na začetku ga je torej vodila le zaljubljenost in ne ljubezen. Zaljubljenost pa lahko tudi mine. Strast, zaljubljenost, nora energija, metuljčki v trebuhu, vse to so stvari, ki vam lahko zameglijo pogled. Če se je vaš odnos razvil zgolj iz take privlačnosti, to morda ni dovolj trden temelj za dober odnos.
 

PREBERITE TUDI: 3 navade, ki uničijo vsako razmerje

Moški ne čuti vaše zaščite in podpore

Kar moškega najbolj prepriča, da se ženski prepusti in se z njo neizmerno poveže, je to, da ima občutek, da mu stoji ob strani. Vsak moški si namreč v življenju zada svoj cilj, ki ga želi doseči, in to doseže lažje, če ima občutek, da mu nekdo stoji ob strani. Saj veste, ob vsakem uspešnem moškem stoji ljubeča in uspešna ženska. Moški potrebuje podporo in zaščito, da se počuti stabilnega in močnega.
 

Čustvena intima je izginila

Na začetku razmerja so čarobni trenutki nekaj samoumevnega. Iskrice, metuljčki in nora zaljubljenost je vse, kar par obdaja. Sčasoma zaljubljenost preraste v razmerje in začnejo se opravki, računi, položnice, vsakodnevne obveznosti in morda skrb za otroke. Nekje med križarjenjem med opravki sta se moški in ženska in njuna intima lahko popolnoma izgubila. Za romantiko si je potrebno vzeti čas, saj se le tako lahko ponovno začutita in delita medsebojno intimo in strast.
 
 

Prevelika odvisnost ženske od moškega

Ženska se lahko kaj hitro znajde v situaciji, ko je od moškega povsem odvisna, s tem pa izgubi tudi samo sebe. Ne le finančna odvisnost, tudi čustvena odvisnost lahko moškega odbijeta. Moški imajo radi samostojne in neodvisne ženske, polega tega potrebujejo svoj mir. Če ga ženska stalno prosi za pozornost, komunikacijo, skupen prosti čas, to moškega lahko odbije. Za oba je namreč pomembno, da imata tudi čas zase in svoje življenje; svoje prijatelje in hobije.
 

Moški ne more biti to, kar je

Ni boljšega občutka kot je to, si to, kar si. Tudi moški si tega želijo. Želijo si sproščenosti, da jim ni treba razmišljati, kaj bodo rekli ali storili, temveč se lahko obnašajo naravno. Najslabše je, če se moški ženski končno odpre, ta pa ga potem napade. Moški na ta način ne bo več sproščen, kar pomeni tudi, da se bo čustveno oddaljil. Če se človek ne more počutiti sproščeno in da ne more biti to, kar v resnici je, brez da bi ga kdo napadel, potem zveza ne more iti v pravo smer. Nošenje maske ni tisto, kar nas zadovolji. Zadovolji nas, da smo lahko to, kar smo in da nas ima nekdo rad ravno take, kot smo.
 

Razmerje jemljete samoumevno

Ko razmerje postane resno, se tudi partnerja sprostita. Nehata se truditi drug za drugega, za dober izgled ali epo obnašanje, kar je največji ubijalec privlačnosti. To se zgodi, kadar razmerje samo mirno pluje, vsi pa vemo, da ljubezen potrebuje akcijo. Za ljubezen in iskrico ter strast se je potrebno truditi in to vzdrževati. Normalno je, da se malo sprostimo po določenem času, a vendar moramo biti pozorni tudi na to, da se ne sprostimo preveč in ohranjamo iskrico privlačnosti in skrivnostnosti. Ne gre se le za skrb za nego in izgled telesa, temveč tudi za nego razmerja.
 
 

Ne izpolnjujete njegovih potreb

Ne gre le za fizične potrebe, čeprav so te zagotovo pomembne. Govorimo o čustvenih potrebah. Poskusite na razmerje pogledati izven svojega vidika in poskusite razumeti njegov vidik. V vsakdanu obveznosti pozabljamo, da naš partner ne bi smel biti le nekdo, s katerim si delimo stroške, temveč nekdo, s katerim bi se morali neizmerno ljubiti. In da je to oseba, ki ima tudi svoje potrebe in želje.
 
Da bi imeli resnično zdrav in srečni odnos, moramo delati tudi na tem, da smo najboljši, čustveno zdravi, in da imamo željo po osebni rasti. Predvsem pa moramo delati na sebi, da smo lahko dobre partnerice. Ženske znamo torej naglas dobro povedati, kaj želimo, medtem ko je moške treba malo razvozlati (potem pa pravijo, da je z nami težko, kajne).
 

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih

 
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?