Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Navada, ki pri otroku poveča možnost za nastanek diabetesa

7. maj 2018 12:12
0

Oglasno sporočilo

... diabetes tipa 2 pri otrocih. Otroci, ki pred televizijo (ali računalnikom) preždijo 3 ure (ali več) dnevno, imajo večjo telesno težo ter višjo odpornost za inzulin, je ugotovila raziskava. 

PREBERITE TUDI: Doječe mamice: NIKAR ne uživajte sladkorja!

To dvoje pa je oboje velik dejavnik tveganja za razvoj bolezni. Raziskovalci so analizirali 4.495 otrok, starih od devet do desetih let, ter preučevali dejavnike, ki vplivajo na tveganje za nastanek sladkorne bolezni. Mere in masa teles, ravni aktivnosti in čas, ki ga porabijo pred zasloni - bodisi gledajo televizijo ali računalnik - vsak dan. Otroci imajo obenem tudi oslabljene količine hormonskega leptina, ki pa je je vpleten v uravnavanje apetita. Ti rezultati so ostali enaki tudi po tem, ko so bile upoštevane poleg še ravni gibalne aktivnosti udeležencev v raziskavi, so ugotovili v raziskavi. Avtor raziskave, Dr. Claire Nightingale je dejal: “Naše ugotovitve kažejo, da bi zmanjšanje števila ur, preživetih pred televizijskimi sprejemniki ali računalniki zmanjšalo tveganje za razvoj diabetes tipa 2. Diabetes tipa 2 dandanes namreč narašča, zaradi nezdravih navad (slaba prehrana, premalo gibanja) svetovnega prebivalstva. Diabetes tipa 2 se torej vse prepogosto pojavlja, poleg tega pa tudi že zelo zgodaj, v otroštvu. 

Izogibajte se temu, da otrok večino časa preživi za računalnikom ali pred televizijskim sprejemnikom; že tako ali tako veliko časa presedi v šoli. Vpišite ga v zanimive aktivnosti ali z njim preživljajte prosti čas na prostem, aktivno in v naravi. Le tako lahko otroku zagotovite najboljše.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja lahko povzroči diabetes

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu pred 4 dnevi
   Super konsistenca
  • prue pred 6 dnevi
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?