Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj med menstruacijo boli križ oz. hrbet?

13. sep 2018 12:32
0

Oglasno sporočilo

... za mnoge najtežji čas v mesecu, ko se počutijo dejansko bolne, kot bi imele gripo.

Začne se s spremembo v ravnovesju hormonov v telesu, kar poznamo pod imenom PMS, ki se lahko začne celo dva tedna prej do en teden prej in se praviloma začne z blagimi simptomi, nato se stopnjuje. In namesto, da bi bilo takrat vsega konec, dobimo še menstruacijo.

Ta je lahko izjemno boleča: krči v trebuhu, ki ženske lahko spravijo v posteljo; spremljajoča slabost in driska; bolečine pa se iz trebuha lahko širijo celo v sramno kost, noge in hrbet. Te so lahko naravnost neznosne. A zakaj nas boli hrbet – kakšno vezo ima s krči v trebuhu?

PREBERITE TUDI: Naravna sredstva proti PMS
 

Bolečine v spodnjem predelu hrbta, torej okoli križa, so med menstruacijo zelo pogoste. Do njih pride zaradi krčenja maternice in ti krči se preko živcev prenašajo tudi v predel medenice in okoliškega tkiva. Skratka, brez skrbi – te bolečine so povsem normalne (kar pa jih ne olajša ravno).

Previdnost ni odveč

Vseeno pa bodite pozorne, če so bolečine izjemno hude in se tekom mesecev ali let stopnjujejo. Obstaja možnost, da gre za endometriozo, zato se v tem primeru posvetujte s svojim zdravnikom. Pri endometriozi raste tkivo, ki normalno tvori notranjo plast maternice (endometrij), tudi izven maternične votline. To lahko vodi do resnih zdravstvenih težav in neplodnosti, lahko pa poteka tudi brez očitnih znakov.

PREBERITE TUDI: Vse, kar ste doslej mislili o menstruaciji … je narobe

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin pred 7 dnevi
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.