Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Za uspešno hujšanje potrebujemo več kot le trdno voljo

5. mar 2010 13:31
0

Oglasno sporočilo

Vendar kljub temu, da so to pomembni dejavniki, je nova raziskava pokazala, da ima nek drug, manj opazen dejavnik, večji vpliv. In sicer gre za kompleksnost diete, dejstvo, koliko je stroga in zahtevna ter koliko odrekanja zahteva.

Znanstveniki z univerze v Indiani so primerjali obnašanje žensk na dveh zelo različnih dietah in ugotovili, da bolj kot je bila dieta komplicirana in zahtevna, hitreje so obupale in odnehale. Tako je npr. stopnja uspešnosti pri dietah, kjer je treba vso hrano natančno tehtati, prešteti vsako kalorijo in zabeležiti vsak grižljaj, ki ga damo v usta, veliko manjša kot pri bolj preprostih in manj zahtevnih dietah. Pokazalo se je celo, da tudi naše prepričanje in vera v to, da bomo uspeli, ne pomaga, če menimo, da je dieta zahtevna in težka.

Pri hujšanju ni vse le v glavi, tudi okoliščine so pomembne, zato je priporočljivo izbrati oz. si pripraviti takšno dieto, ki se je bomo lahko držali. Hujšanje oz. izguba odvečne telesne maščobe ni nobena znanost, vendar zahteva določeno vztrajnost in voljo. Načeloma pa velja, da dlje, kot lahko vztrajate pri določeni dieti, bolj boste dolgoročno uspešni tako pri izgubi telesne maščobe kot tudi ohranjanju želene telesne teže. In bolj kot je vaš režim zahteven in kompliciran, več možnosti je, da predčasno obupate in ne dosežete svojih ciljev.

PREBERITE TUDI: Prehrana z nizko vsebnostjo maščob ni učinkovita pri hujšanju

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?