Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vitamin A pospešuje izgorevanje maščob, ko smo izpostavljeni mrazu

27. okt 2020 12:34
0

Oglasno sporočilo

Nedavno opravljena študija je pokazala, da nizke temperature povečajo količino vitamina A pri ljudeh in miših, kar pomaga pri pretvarjanju slabe bele maščobe v koristno rjavo. Ta pospešuje izgorevanje slabe bele in tvorjenje toplote, kar poveča porabo energije. Zato strokovnjaki menijo, da je koristen pri hujšanju, saj ga pospeši.

Pri ljudeh in sesalcih sta prisotni dve vrsti maščobe: nezdrava bela in zdrava oz. koristna rjava. Ko se redimo, se odvečne kalorije skladiščijo v obliki bele maščobe, zato najmanj 90 odstotkov maščobnih oblog pri ljudeh predstavlja bela maščoba. Ta se najbolj skladišči na in v trebuhu oz. okoli pasu, pri ženskah pa še na zadnjici in stegnih.

Ravno nasprotno pa rjava maščoba porablja energijo in segreva telo, zato je konvertiranje bele maščobe v rjavo idealno za pospeševanje hujšanja. Izpostavljanje mrazu aktivira vitamin A, katerega zaloge so shranjene v jetrih, da se začne transportirati v maščobne obloge in pretvarjati belo maščobo v rjavo.

"Rezultati naše raziskave so pokazali, da ima vitamin A pomembno vlogo pri delovanju maščobnega tkiva in vpliva na metabolizem energije. Odkrili smo nov mehanizem, preko katerega vitamin A regulira maščobe in tvorjenje energije v mrzlih pogojih. To nam lahko pomaga pri hujšanju," so povedali raziskovalci.

Torej če bi radi hitreje shujšali, se čim več izpostavljajte mrazu: začnete lahko npr. z mrzlimi prhami in napredujete v mrzle kopeli in, jasno, se tudi pozimi gibate zunaj.

Študija je bila objavljena v znanstveni publikaciji Molecular Metabolism.

PREBERITE TUDI: Zdrav napitek, ki zmanjšuje apetit in pospešuje hujšanje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Konični proteini, ki se nahajajo v "cepivu" za Covid, potujejo z mesta injiciranja po telesu in povzročijo poškodbe organov.