Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Katere barve pristajajo vašim očem?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2010 22:25
Povezava do prispevka
Citiram debato iz teme FOD, ker si vprašanje nedvomno zasluži svojo temo:

Blazy84 je napisal/a
Kot sem že omenila, modre se jaz izogibam, ker:
1. se mi modra kor barva ne najbolj dopade, tudi oblačil imam zelo malo v tej barvi
2.sem vedno mislila, da k rjavim očem ne paše, ampak kot berem, očitnoravno rjavim očem najbolj pristaja - jaz in moje čudno dojemanje barv No, tebi vsekakor paše, to si dokazala, je pa res, da so tvoje oči pravene posebne barve, niso čisto rjave, se prelivajo v še eno barvo, ki jene znam definirati, skratka, zelo hvaležna barva za različne barvesenčil

Kateraod teh modrih meniš, da bi meni najbolje pristajala (topla, čokoladnorjava barva oči)? Npr. tak odtenek modre, kot je pri prvem looku, mi ninajbolj všeč (svetlo pastelno modra), pa za moje pojme mi tudi ne bipašal na barvo oči. Drugi look bi verjetno izpadel mnogo bolje...

KrvavaMeri je napisal/a
Tudi jaz bi se priporočala za odtenek modre za moje oči (najbolj verodostojna slika je tu spodaj). Modro barvo ljubim, če gre za mornarske in ostale temne odtenke. Upam na kaj takega.

flafi je napisal/a
Se pa tudi jaz priporočam, če bi mi lahko katera svetovala kakšna barva bi pasala na moje oči (ne nujno modra) Jaz dlje od rjavih in zlatkastih odtenkov ne upam Imam pa identično barvo, kot jo je Blazy84 nalepila zgoraj, torej tole:

quote:043340ff11="Blazy84"
image file name: 2k7006076aab.jpg

, ja, pomoje bi tebi pasala svetlo siva na začetku (npr. Electra od Mac-a, CS Platinum gel liner, ostalih ne poznam) in na koncu temnejša modra (jst bi na sredini dodala svetlo  modro in jo na koncu fajn ''počrnila'') in bi pomoje zgledalo čist hudo
Flafi, če imaš identične oči kot Blazy, ti priporočam isto, ali pa če si navajena nevtralnega - na zgornji veki si pusti nevtralen look, potem pa si z modrim eyelinerjem potegni črto na zgornji veki (ali pa na spodnjo veko daš modro senčilo - ne preveč, lahko pa ga na koncu tudi počrniš in tako dodaš malce globine...)

Pri tebi, Meri, pa bi si jst zgoraj namazalo nekaj v smislu vsakdanjega (tako kot si na
sliki ali mogoče še bolj nevtralno v smislu, bolj definirano) in spodaj bi dala eno živo modro barvico - zakon! mislim, da bi tvoje oči ful prišle do izraza, in možno da bo potem tudi oko potegnilo malce na modro tudi (tebi di drgač tudi zelena barvica spodaj odlično pristajala...)

Dodajam citat iz starejše teme:

saska85 je napisal/a
Meni pa kot sem ugotovila, paše skorajda vse, kot je vidt že v drugi temi FOD  (imam rjave oči) - od modre, zelene, vijoličaste, rjave itak, zlate, sive, črne, rumene, rdeče, oranžne,
bele tudi (ampak odvisno kaj kombiniram še zravn), edina barva ki mi povzroča probleme je roza....Nekako ne vem, čudno mi stoji...

Je pa tudi sama sestava senčil odvisna od tega, kako mi stoji - npr. mat senčila precej dobro zgledajo na meni, ampak lahko hitro postanem ''pusta''...medtem ko npr. kakšen z malo/več shimmra res lepo poudarijo tisti lesk v očeh. Se mi zdi, pa da mi najmanj ustrezajo ''frost'' senčila, ker naredijo moje oko tako hladno...ne preveč lepo.. :) 

mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2010 23:38
Povezava do prispevka
Super tema

No, da bodo tudi drugi, ki ne spremljajo teme FOD, vedeli, o kakšni barvi oči govorimo in da bo lahko še kateri s podobno barvo oči zgornji nasvet prišel prav - moje oči so take:

image file name: 2kf0c4a49937.jpg     image file name: 2ke4fc9a16dc.jpg

image file name: 2k07c723d6f5.jpg     image file name: 2kf7f05c9fa7.jpg 

image file name: 2ke75da8f6ef.jpg      image file name: 2k4973b31933.jpg

Torej imam rjave (topel, čokoladni odtenek).
Prilepila sem več slik, ker se barva malček razikuje glede na osvetlitev prostora, mogoče celo glede na barvo senčil (tukaj se jih vidi nekaj: rjavo-krem-zlato, srebrno-sivo, zeleno, vijola, brez)

Ne vem, meni se zdi tak odtenek rjave delikaten za kombiniranje barv, ker ni hladna rjava, ampak zelo izrazita topla rjava in se mi zdi, da se znajo barve hitro tepsti, če niso sorodne barve. Lahko pa da se motim...

Torej Saska, mi lahko bolj konkretno (slikovno gradivo) demonstriraš ta modri odtenek, o katerem si govorila... jaz sem za barve res en velik štor

A taka modra bi šla? Ker ta mi je ena redkih modrih, ki mi je
saska85 je napisal/a
image file name: 2k1036c11ba3.jpg

Nazadnje urejeno 15. avg 2010 0:27; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 36Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 0:21
Povezava do prispevka
Jeee, nova tema!

Drugače se mi pa zdi, da me je saska85 malo narobe razumela - nimam takih oči kot Blazy, ampak take kot to oko, ki ga je Blazy nalepila  Sem potem malo pogledala naokoli, in se mi zdi, da ima KM enake (or am I wrong?), tako da bom kar nasvet zanjo upoštevala
Hvala za nasvete saska85 image file name: 2k4e124acbcb.gif
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 40Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 9:46
Povezava do prispevka
Aja, Flafi, ja sem te narobe razumela... 
Blazy, lih ne razumem točno, kaj misliš pod slikovno gradivo - upam, da je to:
image file name: 2k04a44927e8.jpg

Vir: http://kristensoong.files.wordpress.com 

Uporabila sem vse te barve, ki so označene; najprej sem na veki razmazala črn svinčnik za oči, da je bila barva bolj intenzivna in bolj temnejša...Nato sem zmiksala spodnji barvi in jih dala na veko, in nad te 2 barvi dodala še eno svetlejšo (glej zgoraj).Spodaj na veki spet s črnim svinčnikom in na sredino dala miks teh 2 barv (na koncu še zasenčila s črno).

Upam, da ti je to kaj v pomoč

Dodajam: ups, sem te narobe razumela...se grem zdej namazat in se poslikam, da ti pokažem, kaj sem imela v mislih za tebe Smile

Ustrezno popravljena navedba vira. Saska, prosim, preberi si nova navodila za navajanje virov. Hvala.
KrvavaMeri

0
Nazaj na vrh
saska85
Objavljeno: 15. avg 2010 10:30
Povezava do prispevka
Blazy, eto, to sm mislila zate:
image file name: 2k2509b24d37.jpg image file name: 2kcb7a5d5841.jpg
Uporabljeno: CS Platinum gel liner, Mac Electra, Mac Sky&Sea mineral eyeshadow, Mac Carbon, Mac Fluidline Black Track
Aja, modre se tukaj ne vidi preveč, ampak je v živo bolj opazna (proti koncu veke), morda zaradi osvetlitve v prostoru je ni tako dobro pokazalo....
PS: če misliš, da bi ti črna na spodnji veki zmanjšala oko, potem si jo daj samo na koncu do sredine, od sredine do začetka oči, pa sivo (lahko zmešano z modro)

In da ti pokažem še na barvni paleti:

image file name: 2k4d0390f0a3.jpg
Vir: http://kristensoong.files.wordpress.com

Ustrezno popravljena navedba vira. Saska, prosim, preberi si nova navodila za navajanje virov. Hvala.
KrvavaMeri

0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 11:03
Povezava do prispevka
Flafi, tisto je Temptaliino oko (tu se lahko prepričaš, ali je tvoje res take barve). Moje oči niso čisto take.

Poskusila bom z modrim senčilom, ki ga imam doma (srednje temna navy) in poročam. Najbrž s slikovnim gradivom, da dobim kakšen komentar.

Pri zelenih sem zelo izbirčna in nosim samo tiste, ki so podobne ali vsaj sorodne barvam v mojih očeh (to so olivne zelene, ki ne smejo biti prehladne). Nosim še hladne nevtralne odtenke (taupe, roza-bež itd., nobenih, ki vlečejo na oranžno ali bakreno), tople vijoličaste, črno, bordo, zlato in redko tudi rumeno. No, jaz bi še kaj.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 15:22
Povezava do prispevka
Imam sicer nekaj modrih senčil, samo jih redko uporabljam, ker imam modre oči jih modra senca naredi nekam sivkaste
Najlažje se je ravnati po barvnem krogu, odtenki, ki so nasproti tvoji barvi oči so taki, ki poudarjajo barvo. V mojem primeru rjave, zlate, rumene in oranžne. Včasih uporabljam tudi vijola, breskvaste in zelene odtenke (razen olivnih, ki mi ne pašejo).
Nekako najljubši so mi rjavi odtenki, tudi pri barvici, pa še zelo naravno izpade.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 119Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 15:28
Povezava do prispevka
Jaz imam pa ravno s temi barvami težave, pa imam tudi modre oči:  rjava, zlata, rumena in oranžna, tudi roza - se mi zdi, da moram zelo paziti kateri odtenek izberem, sicer hitro izgleda, kot da imam "bolne" oči, verjetno zato, ker imam zelo svetlo polt. Imam pa zelo rada modre, zelene in srebrne odtenke, ker mi spremenijo barvo oči, od svetlo modre, sive, do zelene.
Ko pridem domov se bom poslikala in zadolžila Saško, da mi pove, katere barve mi ustrezajo .
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tammy
Starost: 39Pridružen: 26. nov 2005Prispevkov: 1598Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 15:40
Povezava do prispevka
Jaz imam pa zeleno rjave oči, temno rjave lase in svetlo polt z roza podtonom. Nekako sem naštudirala odtenke, ki mi pristajajo in drugih sploh ne kupujem. Na mojem seznamu so se znašli vijolični, zeleni, rjavi, srebrni in modri odtenki. Se mi pa zdi da mi te barve pašejo bolj v srednje do temnih odtenkih, ker če uporabim preveč svetlo, sem bleda. Prav tako poskušam kupovati bolj hladne odtenke, ker mi topli niso všeč, pa se mi zdi, da mi niti malo ne pristajajo. Hitro lahko s toplimi odtenki zgledam, kot da me je nekdo malo čez oko.
0
Nazaj na vrh
flafi
Objavljeno: 15. avg 2010 16:07
Povezava do prispevka
KrvavaMeri je napisal/aFlafi, tisto je Temptaliino oko (tu se lahko prepričaš, ali je tvoje res take barve). Moje oči niso čisto take.

Hm, zdaj ko od blizu vidim, ni ravno preveč podobno Ampak osnova je pa enaka, no - okoli zenice rjave, zunaj pa zelene. Sem nekaj brskala naokoli, in temu rečejo 'hazel', in baje spreminjajo barvo No, recimo da jo res. Danes so še malo sivo-modrikaste čisto pri zunanjem delu.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Objavljeno: 15. avg 2010 16:20
Povezava do prispevka
Veš, potem je pa čisto mogoče, da imava enako barvo. Ker tudi za moje velja takšen opis. Kot temnejša sončnica okoli zenice, potem zelene in skrajno zunanji rob sivo/moder.

Katere barve pa sicer uporabljaš ali začenjaš na nuli?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
flafi
Objavljeno: 15. avg 2010 16:29
Povezava do prispevka
Sicer sem začetnica, ampak, ko kdaj kaj slučajno uporabim, uporabljam večinoma tople rjave in zlato. Sem prepričana, da bi mi tudi olivno zelena pasala (ker mi na splošno olivno zelena zelo paše), ampak nikjer ne najdem primernega mat odtenka
Drugih barv se pa (še!) ne upam niti dotaknit. Enkrat sem nekaj doma eksperimentirala s temno vijolično, pa je res izgledalo kot da sem imela bližnje srečanje z vrati Poleg tega se bojim dajati kaj temnejšega na veke, ker imam bolj majhne oči, pa se mi potem zdi, da kar izginejo
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Objavljeno: 15. avg 2010 17:26
Povezava do prispevka
Za olivno zelene priporočam kakšne s saten ali pearl finišem, ker sicer hitro izgleda kot poškodba. Sploh če si začetnica. Všeč mi je Freckles od EDM.

Z violo je dobro začeti namesto linerja ali zgolj na zunanjem robu za senčenje. Jaz se je čez celo veko še vedno izogibam, ker nosim očala in bi imela še manjše oči. Če pa uporabiš temnejše barve na zunanjem robu, izgledajo oči celo večje kot sicer. Viola pa lepo poudari zeleno v očeh.

mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
saska85
Objavljeno: 15. avg 2010 17:53
Povezava do prispevka
MeiMei je napisal/a
Ko pridem domov se bom poslikala in zadolžila Saško, da mi pove, katere barve mi ustrezajo .
 aaa seveda!Komi čakam, da vidim te lepe, modre učke

Jst kot sm opazla pa se  ne bi izogibala senčil, ki so iste barve kot moje oko - rjavo oko in smokey rjav look -mmmm ni boljšega! sicer ne pravim, da k svetlim modrim očem uporabiti svetlo modro senčilo (), lahko pa se da kombinirat modro k modrim očem- npr. na koncu veke se uporabi temno modra ali pa na spodnji veki svetlo/temno modra...Vem, da k zelenim očem zelo paše spodaj potegnjena zelena črta....
0
Nazaj na vrh
katkoc
Starost: 40Pridružen: 1. nov 2008Prispevkov: 1509Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2010 19:50
Povezava do prispevka
Se strinjam! Pomoje lahko nosiš vsako barvo, ki ti je všeč, če jo kombiniraš še s kako temnejšo/črno.
Jaz imam pa kar čudno barvo oči...Zeleno, sivo, rjavo-kar vse se najde in končni rezultat je zelena. Recimo
Najraje imam rjavo, zeleno, zlato ampak se ne bojim barv. Danes imam zlato-turkizno kombinacijo image file name: 2kfe87de25cb.gif
Coo-coo :)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Katere barve pristajajo vašim očem?
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.