Citiram debato iz teme FOD, ker si vprašanje nedvomno zasluži svojo temo:Blazy84 je napisal/aKot sem že omenila, modre se jaz izogibam, ker:
1. se mi modra kor barva ne najbolj dopade, tudi oblačil imam zelo malo v tej barvi
2.sem vedno mislila, da k rjavim očem ne paše, ampak kot berem, očitnoravno rjavim očem najbolj pristaja - jaz in moje čudno dojemanje barv

No, tebi vsekakor paše, to si dokazala, je pa res, da so tvoje oči pravene posebne barve, niso čisto rjave, se prelivajo v še eno barvo, ki jene znam definirati, skratka, zelo hvaležna barva za različne barvesenčil
Kateraod teh modrih meniš, da bi meni najbolje pristajala (topla, čokoladnorjava barva oči)? Npr. tak odtenek modre, kot je pri prvem looku, mi ninajbolj všeč (svetlo pastelno modra), pa za moje pojme mi tudi ne bipašal na barvo oči.

Drugi look bi verjetno izpadel mnogo bolje...
KrvavaMeri je napisal/aTudi jaz bi se priporočala za odtenek modre za moje oči (najbolj verodostojna slika je
tu spodaj).

Modro barvo ljubim, če gre za mornarske in ostale temne odtenke. Upam na kaj takega.

flafi je napisal/aSe pa tudi jaz priporočam, če bi mi lahko katera svetovala kakšna barva bi pasala na moje oči (ne nujno modra)

Jaz dlje od rjavih in zlatkastih odtenkov ne upam

Imam pa
identično barvo, kot jo je Blazy84 nalepila zgoraj, torej tole:
quote:043340ff11="Blazy84"
, ja, pomoje bi tebi pasala svetlo siva na začetku (npr. Electra od Mac-a, CS Platinum gel liner, ostalih ne poznam) in na koncu temnejša modra (jst bi na sredini dodala svetlo modro in jo na koncu fajn ''počrnila'') in bi pomoje zgledalo čist hudo
Flafi, če imaš identične oči kot Blazy, ti priporočam isto, ali pa če si navajena nevtralnega - na zgornji veki si pusti nevtralen look, potem pa si z modrim eyelinerjem potegni črto na zgornji veki (ali pa na spodnjo veko daš modro senčilo - ne preveč, lahko pa ga na koncu tudi počrniš in tako dodaš malce globine...)
Pri tebi,
Meri, pa bi si jst zgoraj namazalo nekaj v smislu vsakdanjega (tako kot si na
sliki ali mogoče še bolj nevtralno v smislu, bolj definirano) in spodaj bi dala eno živo modro barvico - zakon!

mislim, da bi tvoje oči ful prišle do izraza, in možno da bo potem tudi oko potegnilo malce na modro tudi

(tebi di drgač tudi zelena barvica spodaj odlično pristajala...)
Dodajam citat iz starejše teme:saska85 je napisal/aMeni pa kot sem ugotovila, paše skorajda vse, kot je vidt že v drugi temi FOD (imam rjave oči) - od modre, zelene, vijoličaste, rjave itak, zlate, sive, črne, rumene, rdeče, oranžne,
bele tudi (ampak odvisno kaj kombiniram še zravn), edina barva ki mi povzroča probleme je roza....Nekako ne vem, čudno mi stoji...

Je pa tudi sama sestava senčil odvisna od tega, kako mi stoji - npr. mat senčila precej dobro zgledajo na meni, ampak lahko hitro postanem ''pusta''...medtem ko npr. kakšen z malo/več shimmra res lepo poudarijo tisti lesk v očeh. Se mi zdi, pa da mi najmanj ustrezajo ''frost'' senčila, ker naredijo moje oko tako hladno...ne preveč lepo.. :)