Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Poraba dekorative

Pojdi na stran 1 , 2
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 17:45
Povezava do prispevka
Ne najdem podobne teme, čeprav je morda že bila kaka podobna debata.

Zanima me,ali porabite dekorativo do konca in kako hitro jo porabite, ali pa mečete stran, čeprav še ni porabljeno?

Jaz moram reči,da porabim do konca vedno puder v kamnu, korektorje,maskaro, nekatere šminke, prozoren lak za nohte....medtem,ko pri kakih senčkah ali glosih ne kaže,da jih bo kdajkoli konec in sem jih kar nekaj že dala dalje ali vrgla stran (sploh glosi so pri meni leteli stran).

(da pa ne omenjam,da obožujem nabavljanje senčk, šmink in pisanih lakov za nohte...kar kopičila bi jih, če se ne bi stalno pošteno držala nazaj in se opominjala,da imam podobnih reči v skoraj identičnih odtenkih že dosti doma)
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 17:53
Povezava do prispevka
Jaz tekoči puder, puder v kamnu, maskare, linerje, korektorje porabim do konca. Redko, da kaj vržem, če je res obupna kvaliteta in ni za uporabljat (zadnjič en Essence četvorček senc, to je bil res poden od podna). Če se pa česa naveličam (sence, lak,...), pa dam naprej ali prodam.

Kar se lakov tiče sem ista, rdeče imam v vseh možnih odtenkih, nekateri so si zelo podobni. Grozna sem. Zadnjič sem jih preštela (vse lake), pa me je rahlo fršlok.  Ampak vse se bo porabilo, sčasoma.
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -13Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 18:13
Povezava do prispevka
Do konca vedno porabim pudre, maskare  in glose, razen če gre za povsem zgrešen nakup - npr. se mi je to že zgodilo pri Avonovem pudru, faljen odtenek.

Redkokdaj ali pa nikoli ne porabim do konca lakov za nohte - se mi posušijo, šmink - se jih naveličam, senčke pa kakor kdaj, običajno grejo prej v smeti, saj je pa tako fino kaj novega si kupit. No razen če je res kakšna spšel zadeva, npr. AD senčke sem porabla do konca.
0
Nazaj na vrh
cristallyne
Starost: 47Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2686Kraj: NMStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 18:47
Povezava do prispevka
Načeloma porabim vse do konca, se pa zgodi, da se česa naveličam in dam naprej-to je ponavadi kak lak, senčke ali pa sfaliran odtenek pudra.
Stran sem vrgla samo eno čisto zanič Avon-ovo senčko pa par šmink, na katere sem "pozabila" in so se po vsej verjetnosti pokvarile...
"Dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Za vesolje nisem povsem prepričan".(Einstein)
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 43Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 19:27
Povezava do prispevka
Uh, moje košarice za kozmetiko so pravo pokopališče pozabljene in napol porabljene dekorative.

Do konca (ali vsaj do take mere da je zajemanje izdelka normalno) največkrat porabim: pudre vseh oblik, kožne lake, nude šminke, maskare.

Največkrat mečem stran: šminke v barvah, ki niso nosljive za vsak dan (če se pokvarijo), glose (če dobijo čuden okus), senčke (če jih uspem zdrobiti ko so napol porabljene), lake (če se preveč zgostijo).

Nikakor mi ne uspe porabiti: svinčnikov, blushov in bronzerjev (verjetno jih imam preveč).
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 20:19
Povezava do prispevka
kar mi ostane (glosi, šminke, pudri ... vse), dam raje naprej.
če se da, če ni veliko rableno in je bil samo zgrešen nakup, poskusim prodati naprej, če ne pa podarim - z veseljem.

nevem, če sem že kdaj kakšen glos porabila do konca, tudi šminke in senčke ne. puder pa skoraj vedno ...

vsekakor pa bom do konca porabila svinčnik za obrvi Big smile in kakšen boljši glos ...
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 48Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 20:50
Povezava do prispevka
Porabim do konca pudre, maskaro, glose, šminke in linerje. Senčke, blushe in bonzerje pa ponavadi zdrobim nekje na sredi - mi že uspejo pasti iz rok (sumim, da to počnem podzavestno, da lahko kupim druge ).
0
Nazaj na vrh
ciara
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 96Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 20:52
Povezava do prispevka
Vedno porabim tekoče pudre, kompaktne pudre (če je kakšen odtenek sfaljen ga pač uporabim za diskretno senčenje, ali za poleti ko potemnim), korektorje in podobne zadeve. In pa črno barvico, ki je stalnica pri mojemu MU-ju.
Senčke nisem še niti ene porabila do konca, ampak ker imam krepko preko 100 različnih odtenkov, tudi dvomim, da bom kmalu katero porabila. Ne mečem jih stran, le podarim včasih kakšno.Prav tako nisem porabila do konca še nobenega pigmenta.
Šminke uporabljam zelo malo, zato se je že zgodilo, da sem kakšno vrgla stran, ker se je pokvarila.
Maskare pa rajši podarim preden se pokvarijo.
V glavnem sem zelo navezana na svojo dekorativo.  
Sve prave su ljubavi...tužne.
0
Nazaj na vrh
goga
Starost: 46Pridružen: 14. avg 2004Prispevkov: 8885Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 22:00
Povezava do prispevka
Jaz puder (korektor), maskaro porabim do konca, medtem pa ko kakšen glos, šminko in senčke ne. To gre potem naprej (več al manj k mami, sestrični). Kaj tudi zamenjam.
Lakov nimam veliko, njih tudi porabim do konca ali pa se posušijo, redko kateri gre naprej.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 22:19
Povezava do prispevka
Skušam porabit do konca, drugače gre naprej - to velja predvsem za kakšne (sicer redko) zgrešene senčke ali pa (bolj pogosto) šminke. Sicer pa že nekaj časa kupujem premišljeno in pravzaprav nimam "odvečnih" zadev - vse uporabljam, le vsake toliko pride kaka šminka mimo, ki pravzaprav ne paše k meni.

Puder, maskaro, korektor, blush, tudi glosi - vse porabim do konca preden preteče rok uporabe, sicer pa (razen glosov in šmink) nimam po več izdekov za enak namen. Torej 1 puder, 1 maskara, 1 korektor (za občasne nepravilnosti) ipd. Le blusha imam dva in ju izmenično uporabljam. Glosi, šminke, senčke in podobne zadevice, ki pridejo v neštetih barvah , se pa rade množijo, ja ... ampak jih porabim, edino pri senčkah se je zgodilo, da so malo čudne postale po nekaj letih (npr. Revlon ima radodarne količine senčk, ki trajajo in trajajo, da mora kak košček vseeno v smeti leteti).

Lakci pa ... ja, rdeči. Nekaj različnih odtenkov, uporabljam pa redno in izmenično in počasi se trošijo.

Nasploh me nervira "neuporabna" dekorativa in se jo vedno po hitrem postopku rešim, kot da je niti ni bilo.
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 22:24
Povezava do prispevka
Porabim do konca, redki zgrešeni nakupi romajo v druge roke, stran vržem le kakšne pokvarjene stvari (kakšni stari glosi grejo radi v par faz sumljivega vonja; pregosti laki ipd.). Ni mi še uspelo porabiti kakšne senčke, čeprav jih nimam prav veliko, enako velja za barvice za oči in blushe. Ampak to vse lahko uporabljam dolgo časa. Nasplošno sem zadovoljna, ker se mi zdi, da sem pri dekorativi našla neko pravo mero, ko imam stvari ravno dovolj, da ni dolgočasno, poleg tega pa le tiste, ki jih dejansko uporabljam.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
inči_ka
Starost: 33Pridružen: 12. okt 2006Prispevkov: 1452Kraj: okolica lj.Status:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 6:10
Povezava do prispevka
zmeraj do konca porabim tekoče pudre, kreme za obraz, labelle in pa maskare...
nikoli pa mi še ni ratalo do konca porabit lakov za nohte in pa senčk, laki se prej posušijo
Friends are like stars, you don't see them, but you know they are there!!!!!
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2008 13:13
Povezava do prispevka
Jaz se trudim, da vse porabim, zalog niti nimam pretiranih nasplošno, kupujem pa tudi bolj premišljeno.
Tekoče pudre, korektorje porabim obvezno do konca.
Bronzerje, blushe, senčke in podobno tudi, razen če se kaj ne razbije oziroma razstrese, kar se rado dogaja.
Maskare do konca, svinčnike dokler jih lahko šilim, to je skoraj do konca.
Razne labele ipd. ponavadi zgubim, ker jih valjam po torbicah in žepih, pa potem občasno kaj najdem čez pol leta.
Šminke in glose porabim vedno do konca, iz šmink ponavadi (pri dražljih šminkah to redno počnem) s čopičem brskam ven vsebino iz tulca, saj sem ugotovila, da ostane skoraj ena tretjina šminke notri.
Občasno gre v smeti kakšna šminka, ki je bolj redko v uporabi in začne smrdeti.
Lake za nohte imam v hladilniku, nekaj sem jih porabila do konca, nekaj se jih strdi, eni pa presenetljivo dolgo zdržijo.
Zgrešene, impulzivne nakupe, ki jih ni prav veliko (ponavadi se mi zgrešeni nakupi dogajajo pri Essence), pa vedno podarim naprej, mlajšim sorodnicam, ki so prav vesele.
Se trudim, da ne mečem v smeti izdelkov, ne samo pri kozmetiki.
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 41Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2008 15:03
Povezava do prispevka
Tudi sama se trudim, da bi vse porabila do konca.
Uporabljam samo eno maskaro, en puder, en korektor, en svinčnik za obrvi, tako da te stvari definitivno porabim, če se pa potem zgodi kakšen zgrešen nakup, takoj prodam ali podarim in zopet jovo na novo uporabljam že preizkušene izdelke.
Senčk imam veliko, vendar se mi do sedaj še ni zgodilo, da bi se mi kakšna pokvarila, prej kakšna pade na tla in se zdrobi.
Svinčnike za oči uporabljam redko, nemam jih veliko, tako da mislim, da jih bom porabila. Blushe imam tudi tiste, ki jih uporabljam vsakodnevno, imam jih enih 5 in jih izmenjujem.
Do sedaj sem vrgla vstran kakšne zares stare lipglose, kakšno staro šminko nižjega cenovnega razreda, labelo kakšno izgubim, drugače pa definitivno porabim do konca.
0
Nazaj na vrh
Čenča
Starost: 46Pridružen: 22. maj 2005Prispevkov: 1846Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2008 16:01
Povezava do prispevka
Jaz sem dekorativo odkrila precej pozno , pa tudi v mojih srednješolskih časih se dekleta na splošno niso kaj dosti ličila.

Danes redno uporabljam puder v prahu, korektor, senčila, svinčnik za obrvi, lipglose, maskaro in bronzer. Malo manj redno uporabljam tekoči puder, svinčnik za obrvi, rdečilo; nikoli ne uporabljam šmink in svinčnikov za obrobu ustnic (še).

Rada uporabljam lake za nohte rdečih in vampy barv in jih imam ogromno, lakiram se pa malo manj redno, ker včasih nimam dovolj potrpežljivosti. Sovražim pa površno ali grdo nalakiran lak, potem sem rajši brez.

Vedno do konca porabim puder (v mlajših letih sem ga še redkeje uporabljala, kot zdaj, takrat sem ga po kakem letu in pol enostavno vrgla stran), tako v prahu kot tekočega, korektor in lipglose. Maskaro ponavadi zavržem po približno treh do štirih mesecih, ker imam občutljive oči in sem uporabnica leč.

Do zdaj mi ni uspelo porabiti še nobene senčke (najbrž zaradi njihovega števila), nobenega svinčnika za obrvi (v obtoku imam dva), nobenega bronzerja (imam prvega in edinega, traja že res dooooolgo), nobenega svinčnika za oči (v obtoku imam štiri), nobenega rdečila (dva).

Lak sem že kak porabila do konca, ponavadi pa jih po nekaj letih, ko postanejo gosti in neuporabni, vržem stran.

Dekorativo redko podarjam naprej, ker si običajno kupim tisto, kar me res pritegne. Pri res zgrešenem nakupu pa jo poskušam prodati, če gre za dražji izdelek, ali jo podarim, če gre za cenejši izdelek.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Poraba dekorative
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu