Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Članek o nevarnih sestavinah

Pojdi na stran 1 , 2
laury
Starost: 35Pridružen: 26. feb 2004Prispevkov: 1425Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 14:57
Povezava do prispevka
Res zelo zanimiv članek...

Sem šla malo preverjat sestavine in sem ugotovila da vsak izdelek vsebuje najmanj eno sestavino, ki je na seznamu slabih sestavin, katerih naj bi se izogibali. Groza pol lahko vsak izdelek stran vržeš. Celo tisti izdelki, ki naj bi bili eni boljših (npr. Dove Nutri mleko ima ful teh slabih sestavin, celo krema Cosmerba za obraz, ki naj bi bila iz naravnih sestavin, kar piše celo v članku)

Samo spet vprašanje kaj je res in kaj ne.

Mi je pa enx ena kozmetičarka rekla, da ko bi vedli kakšno sranje dajemo na kožo. Da ona uporablja samo olivno olje (tisto kupljeno v lekarni).

0
Nazaj na vrh
red.pill
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2006Prispevkov: 58Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 15:23
Povezava do prispevka
vsakič ko preberem novinarski članek o področju ki ga dobro poznam se vprašam kakšne neumnosti pišejo v člankih iz ostalih področij ne da bi jih prepoznala?
sicer sem prepričana (oz. upam) da obstajajo tudi dobri in razgledani novinarji, ki resnično vedo kaj pišejo.
recimo tale članek. (ki meni deluje kot reklama za dr.hautschko) če bi hotel biti res verodostojen bi  pogrešala kake bolj strokovne reference kot kaj se je zdelo gospodu, ki je ustvaril to kozmetično linijo.
ah. bi lahko še veliko napisala na to temo. se bom zaenkrat zadržala.
0
Nazaj na vrh
alex
Starost: 39Pridružen: 15. maj 2006Prispevkov: 220Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 15:41
Povezava do prispevka
se bom kar podpisala pod red.pill.
veliko je teh clankov. problem je v temu da jih napisejo ljudje k niso na tem podrocju dovolj izobrazeni. jaz sem tudi enkrat podlegla takim bullshitarijam in sem kupila celo linijo izdelkov dr. hauschka za mastno kozo. koza mi je bila se bolj mastna in mozoljasta, pa se ni slo za "naravni proces ciscenja koze". enkrat ko sem zacela raziskovat na tem podrocju (kozmetika, sestavine) mi je vse ratal jasno...
body modification is my life
0
Nazaj na vrh
laury
Starost: 35Pridružen: 26. feb 2004Prispevkov: 1425Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 15:47
Povezava do prispevka
Sej se mi je zdelo, da je ta članek spet eno nakladanje, tko kt že skor vsaka stvar k jo prebereš, ena sama promocija. Že skor vsak članek je zlagan in vsi pišejo samo sebi v prid, pol pa vedi komu lahk verjameš (na samo pri kozmetiki, tudi pri hrani).
0
Nazaj na vrh
manaja
Starost: n/aPridružen: 5. sep 2006Prispevkov: 412Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 16:46
Povezava do prispevka
ti novinarji me vedno znova pogrejejo..se strinjam z zgoraj omenjenim glede njih. nam so profesorji na fax nosli clanke iz revij, da smo jih za uvod malo pokomentirali in se nasmejali. celo v delu v prilogi znanosti se najde kaksna cvetka. v tem clanku, pa..pravljicno opevana nivea od njene babice je potemtakem "cista nafta" in ce jo je uporabljala za nego vsega moznega ji ni zdrzala niti mesec, da se 60 posto nevemkolkokil absorbira skozi kozo..ja, vemo pa, da je vec kot 60 procentov vsakega izdelka voda, koža pa tud ima svoje mehanizme, da cist vsega ne sprejme pod "streho" in verjamem, da vsi proizvajalci tud ne vlagajo miljonov v tehnologije, da bi absorpcijo kozmetike povecali, ce pa vecino lahko zadovoljijo ze z vonjem npr., (ceprav glede absorpcije in drugih procesov v koži sem sama mnenja, da je dobro izvedenih raziskav kozmeticnih izdelkov premalo), pa se to..tiste sminke, ki jih pojemo, so verjetno kaplja glede na to kaj vse pojemo s hrano, kaj dihamo in kaksnemu onesnazevanju na splosno smo podvrzeni. 

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 16:58
Povezava do prispevka
OMG, kakšne neumnosti, kakšni nesmisli in neresnice!

In da dovolijo kaj takega objaviti - SRAMOTA! Potem pa to ena mamca, ki nima pojma prebere, pa nasede. Jaz bi za take pisune zahtevala kazensko odgovornost.

(sicer bi z veseljem pokomentirala vsako napisano neumnost, ampak bi za to potrebovala kakšne 3 dni časa, ki pa jih žal nimam, pa tudi sicer mislim, da je na PL dovolj ustreznih podatkov, da veste, koliko je ura pri takih sestavkih)
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 17:07
Povezava do prispevka
Jao.   Kakšno nakladanje. In še reklama zraven.  Ja, Dr. Hauschka je pa čisto naravna kozmetika.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 17:10
Povezava do prispevka
Ja, saj sem hotela dopisati, da vse skupaj zveni kot voda na določen mlin ... Največji lapsus je pa to, da tudi omenjena "naravna" kozmetika vsebuje "nafto" (po njihovem). Niti toliko se niso potrudili, da bi vsaj to preverili ... jao, jao ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 40Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2007 19:31
Povezava do prispevka
Tole se mi zdi zanimivo še posebej glede na to, da bi verjetno jaz pred odkritjem PL po prebranem članku tekla v lekarno po izdelke Dr.Hauscha. In verjetno bi kljub slabim učinkom še naprej ostajala prepričana, da je to "edina prava kozmetika".
Ni kaj, mnenja popolnih laikov (kar sem jaz na področju kemije in sestavin) je še najlaže usmerjati. Ne bi pa česa takega pričakovala od revije Viva, ki sem jo vedno imela za strokovno in nepristransko.

If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 38Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 14. jun 2007 0:31
Povezava do prispevka
Od kdaj pa nafta ni naravna? 
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 43Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 14. jun 2007 7:37
Povezava do prispevka
Nisem mogla, da se ne oglasim.
Vsebinsko se ne bom spuščala v članek, ker na tem področju same največ veste, poleg tega mi je pa že na sredini  postal do te mere nezanimiv, da se mi ga niti ni dalo prebrati do konca.

Kar se pa novinarjev tiče: ti SO kazensko odgovorni, za to, kar napišejo.
Če je članek naročen in oglašuje določene proizvode, mora biti ob članku to jasno in nedvoumno navedeno. (Torej, da gre za plačan prispevek).

Kar se pa tiče "usmerjenega" pisanja pa... Povsod je ideologija, predvsem tam, kjer mislimo, da nam nekdo nekaj "nevtralno" podaja...
0
Nazaj na vrh
offo
Starost: 123Pridružen: 30. jan 2007Prispevkov: 2298Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jun 2007 11:49
Povezava do prispevka
Odgovorni so tudi civilno.
"I don't think, I just walk." (Paris Hilton)
"Če ti, povem po pravici, sploh ne vem kaj bi in kok bi kej mazal." (neznani avtor)
0
Nazaj na vrh
Mariposa07
Starost: 35Pridružen: 30. avg 2006Prispevkov: 246Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2009 21:07
Povezava do prispevka
V Vivi... :// Js sm mogla za tekmovanje prebrat nekaj člankov iz revije Viva, bili so sicer iz drugega področja (btw, dobila sem zlato heheŽ. Če bi se pa iz tega mogla učit, bi pa članek Tanji poslala, s kakimi bedarijami nas filajo. Mineralno olje je zanič, ja pa kaj še. Confused
0
Nazaj na vrh
karena
Starost: 35Pridružen: 17. jul 2007Prispevkov: 264Kraj: Maribor-PtujStatus:Offline
Objavljeno: 2. sep 2009 10:41
Povezava do prispevka

Po brskanju na netu, sem našla eno zanimivo internetno stran o
sestavinah, ki se nahajajo v barvah za lase.

http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php

Zdaj, če sem prav razumela je resorcin med
nevarnješimi substancami glede stranskih učinkov, potem pa sledita etanoamin,
toluen-2,5-diamin.

Ti podatki, ki so navedeni ob posameznih substancah so napisani, če je ta
substanca 100%?

0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -13Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. sep 2009 12:20
Povezava do prispevka
Čisto tako mimogrede Skin deep je daleč od zanesljivosti podatkov.
Nobena sestavina v kozmetiki te ne bo ubila itd.. problem so edino kakšne alergične reakcije,ki jih pa lahko dobiš od bilo čega.
Pa tisto,kar pišejo razne naravno-organske kozmetične firme je samo zavajanje,marketing itd.. v glavnem traparije.Oni se držijo reka,kar lahko pojemo je dobro tudi za na kožo ,čeprav ni nikjer dokazano oz. se v praksi izkaže takšno primitivno,kratkogledno razmišljanje dotalno zgrešeno,ker izvlečki raznih trav,dreves itd. ni nujno da odgovarjajo naši koži oz. so dostikrat zelo dražeči.
Pa še glede mati narave,saj kokain,opij,marihuana,nikotin je tudi vse naravno pa našemu organizmu in telesu,možganom fejst škodi,čeprav po drugi strani nudi neizmerni užitek,ugodje.
Če te to zanima si preberi članke na BeautyBrains forumuThe Top ten skin irritating cosmetic ingredients ali The top 5 myths about mineral oil,pa tudi na Planetu imaš dober članek na to temo,ki je podprta od znanstvenikov in ne botanikov.
Potem dermatološke varijante Melbourne dermatology-Only use organic or natural skincare tole ti fejst odpre oči.
Jaz sem prav alergičen že na te naravne freake,pa sem drugače zelo toleranten,samo teli so pa res pacienti in to na kvadrat.
Ni pa vse,kar je naravno slabo daleč od tega samo preveč gonje na to naravno oz. njihov način,zavajanje ni  ok. ker veliko naravnih sestavin pa je super oz. dajo boljše rezultate,kot sintetične,kot so antioksidanti itd...samo ni pa,kar vse naravno dobro.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Članek o nevarnih sestavinah
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pomanjkanje spanja izčrpa duševne sposobnosti, poslabšuje duševno zdravje in resno ogroža telesno zdravje.