Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ves ta blišč socialnih omrežij

26. jul 2017 20:00
0

Oglasno sporočilo
Socialna omrežja so se dotaknila slehernega posameznika. Imamo prijatelje, všečkamo objave, statuse in fotografije. Vemo, kje se nahajajo naši prijatelji in kaj se kje dogaja. 
 
 
S takim objavljanjem seveda ni nič narobe, dokler je v mejah normale.
 

PREBERITE TUDI: Facebook povzroča upad sreče in zadovoljstva pri ljudeh

Zakaj ljudje pretiravajo s svojimi objavami in vsak svoj korak obelodanijo javno?
 

 

Potreba po zunanji potrditvi

Socialni mediji imajo dandanes žal to moč, da lahko posameznik sam določa, kakšna bo podoba njegovega življenja na zunaj. Se vam ne zdi čudno, da podatki kažejo, koliko je nesrečnih ljudi, na socialnih omrežjih pa so vsi izjemno srečni? Socialni mediji so postali način izražanja in možnost podajanja umetne slike svojega življenja z namenom, da nas drugi vidijo srečne.
 
Zares srečni ljudje tega enostavno ne potrebujejo. Ko si srečen, in uživaš svoje življenje, se ne pustiš motiti s konstantnim fotografiranjem in pregledovanjem fb strani, temveč samo si. Samo obstajaš, Uživaš. Dihaš. Zajameš trenutek. Kakšna svoboda! Ni ti potrebno razmišljati, kje se boš slikal in kako boš nekaj objavil.
 
 

PREBERITE TUDI: 6 opozorilnih znakov, da ste odvisni od Facebooka

Močno pretiravanje

Žal je Facebook preplavljen s takimi, ki močno pretiravajo - ni dovolj le slika točke izleta, potrebno je naznaniti že odhod na izlet, prihod na cilj in sproti objavljati celoten potek tega dne. Tudi, če nikamor ne gredo - ne mine dan, ko ne bi svetu naznanjali kaj počnejo. 
 
To privede to tega, da so ljudje zasvojeni z vznemirjenjem, všečki, komentarji.
 

 

Svoje otroke, sebe, partnerja, znamenitosti vidijo le še skozi objektiv telefonskega fotoaparata

Svoje otroke žal vidijo le še skozi objektiv svojega telefona. Najbolj so pomirjeni, ko nekam prispejo, in v svet pošljejo sliko, kje se nahajajo. To, da vsi vedo, kje so, v njih vzbuja zadovoljstvo. Nikamor več ne znajo, ne da bi to povedali širnemu svetu. Tistega sončnega zahoda, ki so ga slikali, se verjetno sploh niso naužili drugače, kot preko objektiva. 
 
Do neke mere je povsem normalno,  da javno objavimo kraje, ki so nam všeč, ki smo jih obiskali in da smo ponosni na to, s kom hodimo in kako lepo se imamo. Konec koncev so socialna omrežja namenjema temu, da ljudem, ki jih ni zraven nas, pokažemo, kako smo se kje imeli ali kaj počnemo, še preden se vidimo v živo.
 

PREBERITE TUDI: Kako Facebook povzroča depresijo?

 
Srečen človek (par ali družina) je zaposlen sam s sabo in ne z družbenimi omrežji. Srečna družina je srečna, ker so skupaj, in to jim je dovolj. Drugega ne potrebujejo. Normalno je, da se vsake toliko pohvališ, se pokažeš, da še obstajaš, objaviš s kom in kje uživaš, vendar s tem ne pretiravaš, in ne dovoliš, da ti Facebook kreira dan.
 

Foto: Pixabay, Pinterest

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če se nikakor ne vidite v klasični, do tal dolgi, snežno-beli poročni obleki, imamo za vas 16 idej.