Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje orehov vpliva na telesno težo, krvni tlak in holesterol

13. apr 2018 15:40
0

Oglasno sporočilo
Raziskava, ki so jo vodili raziskovalci z Univerze v Kaliforniji, (La Jolla), so preučevali, kako lahko dodajanje orehov k prehrani vpliva na težo, dejavnike tveganja za kardiovaskularne bolezni in sitost.
 

PREBERITE TUDI: Orehi in orehovo olje proti stresu

Za raziskavo je raziskovalna skupina naključno izbrala 100 ne-diabetičnih izmed 647 moških in žensk s prekomerno telesno težo. Udeleženci so bili stari 21 let in več, in so imeli indeks telesne mase (ITM) med 27 in 40 ter niso imeli alergije na oreščke. Udeležence so naključno razdelili v dve skupini. Ena skupina je imela običajno dieto z nižjo energijsko vrednostjo in druga dieto, bogato z orehi (15% energije).
 
Ekipa je nato ocenila udeležence v tretjem mesecu diete in šestem mesecu diete. Udeležence so prosili, da ocenijo svojo lakoto, sitost in možnost nadaljevanja diete. Zbrani so bili tudi podatki, kot so meritve telesa, krvni tlak, telesna aktivnost, lipidi, tokoferoli in maščobne kisline.
 
Ugotovitve so pokazale, da sta obe skupini izgubili telesno težo in obseg pasu, vendar je bila pri tem uspešnejša skupina, ki je imela dieto, obogateno z orehi. Poleg tega je bila ta skupina bolj pripravljena, da je lažje z dieto preživela dlje časa.
 

PREBERITE TUDI: Orehi so najbolj zdravi oreščki

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!