Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 nasvetov do urejene kuhinje, ki vam bo prinašala zadovoljstvo (po metodi Marie Kondo)

11. mar 2019 12:15
0

Oglasno sporočilo

Četudi še niste preizkusili metode znane japonske gurujke za organizacijo in pospravljanje, Marie Kondo (metoda KonMari), verjetno vseeno veste, kaj mora biti v kuhinji urejeno, da bo lahko postala prostor, v katerem se boste dobro počutili in vas bo osrečeval. Upoštevajte 5 preprostih nasvetov za lepši dom ...

1. Pospravite vse odvečno

V kuhinji imejte na vidnih mestih le tiste pripomočke in manjše električne aparate, ki jih zares pogosto potrebujete. "Vse, kar lahko gre v predal ali omaro, naj se pospravi," svetuje Marie Kondo. Več prostora kot boste naredili, več ga boste imeli za pripravo hrane. To ne pomeni, da kakšna prelepa vaza ne more ostati zunaj, a vse ohranite minimalistično in po pravilu manj je več.

PREBERITE TUDI:  To je po metodi Marie Kondo največja napaka pri pospravljanju omare

2. Pobrišite vodo okoli korita

Po tem, ko pospravite posodo, tudi obrišite umivalnik, saj se tako na njem ne bo nabiral vodni kamen, kuhinja pa bo videti urejena in pospravljena.

3. Posodo takoj pospravite

Če posodo pomivate na roke, jo takoj, ko jo pomijete, tudi pobrišite in pospravite. Če imate pomivalni stroj, potem umazano posodo po obroku pospravite v stroj. Tako bo kuhinja videti urejena in pospravljena.

4. Imejte svoj poseben predal

Marie svetuje, da morate tudi v kuhinji imeti predal, v katerem imate shranjene vse svoje priljubljene pripomočke, krožnike, prte, ... tako kot svoj predal za nakit, imejte svoj predal tudi v kuhinji. Tako boste svoje najlepše kozarce, jedilni pribor in vse ostalo, tudi pogosteje uporabljali.

5. Hranite sestavine, ki so vam všeč

Redno pospravljajte sestavine in zavržite vso hrano, ki ji je potekel rok uporabe, prazno embalažo kot so plastične posodice, kozarci, ... Pri odstranjevanju odvečnih stvari v kuhinji, naj vam bo vedno v pomoč pravilo, da se nekega predmeta ne znebite, če vam ta prinaša veselje. Če vam torej kakšen steklen kozarec od prazne marmelade, to prinaša, ga lahko ohranite tudi po metodi Marie Kondo.

PREBERITE TUDI:     Neverjetno, kako gurujka pospravljanja Marie Kondo zloži takšno rjuho

Foto: Pinterest

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 4 dnevi
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Deževni dnevi so večini ljudi prava nadloga, v resnici pa nas lahko marsičesa naučijo.