Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je po metodi Marie Kondo največja napaka pri pospravljanju omare

15. jan 2019 10:23
0

Oglasno sporočilo

Katero je eno od osnovnih načel gurujke pospravljanja in organiziranja Marie Kondo? Vsaka stvar, ki jo imate, mora imeti svoje mesto.

Marie, ki je poznana kot avtorica knjige Umetnost pospravljanja (The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing), je izdala težavo, ki jo opaža pri ljudeh kadar gre za pospravljanje. Da mesta za shranjevanje običajno niso funkcionalna, oziroma prilagojena potrebam ljudi.

PREBERITE TUDI: Kako ustvariti kapsulno garderobo, ki vam bo služila leta (in jo boste z veseljem nosili)

Če imate na primer nekje zloženih kup puloverjev, ki spominjajo na poševni stolp v Pisi, ni težava v količini, ampak v dejstvu, da za te puloverje niste našli primernega mesta v omari. Ko boste našli primerno mesto, boste na koncu dneva pulover zagotovo pospravili tja, kamor spada in tako imeli urejen dom. Vprašajte pa se tudi, ali je to mesto dovolj veliko za te stvari, ali potrebujejo nov prostor?

Marie Kondo priporoča, da si naredite načrt urejanja in shranjevanja: omislite si predale, namesto klasičnih omar za oblačila imejte predalnike, uporabljajte škatle, v katere shranjujte manjše kose, ali pa investirajte v novo omaro, ki bo vse to imela. S tem se boste izognili neredu in z drugimi besedami "tistemu stolu, na katerega zdaj nalagate vsa oblačila."

Foto: Pinterest

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 6 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se še spomnite leta 2000 in kako popularna je bila francoska manikira?