Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Prenavljate kuhinjo? Ta 2 trenda bosta v 2023 največji hit

25. okt 2022 12:10
0

Glede na nedavno poročilo Pinteresta so se iskanja tako za "temne in razpoloženjske kuhinje" kot za "vesele in živahne kuhinje" od avgusta 2021 povečala za šestkrat. Najbolj zanimivo pa je, kako popolnoma nasprotna sta si ta videza. Na eni strani imamo razpoloženjske kuhinje, ki se ukvarjajo s prefinjenostjo in drznimi, minimalnimi poudarki – in na drugi strani so živahne kuhinje, ki vključujejo polnjenje prostora z vzorci, barvami in umetniškimi deli. 

Kljub nasprotni estetiki pa imata obe podobi eno pomembno skupno lastnost: barvo. Pojavlja se povečano povpraševanje po drznih barvah, saj si mnogi prizadevajo, da bi po dveh letih, ko so večino časa tičali doma, v svoje kuhinje vnesli živahnost. Vse kaže, da bodo ljudje uporabljali več bogatih, razpoloženjskih barv, vintage in retro barv ter veliko zelenih odtenkov.

Barve pa bodo uporabljali tudi na nepričakovane načine v svojih domovih, na primer z oblikovanjem izrazitega otoka v kuhinji ali barvanjem stropa, ki bo služil kot 'peta stena'.

Temačne in elegentne razpoloženjske kuhinje

Najprej pojasnimo nekaj: razpoloženjska kuhinja ne pomeni nujno črne kuhinje (čeprav se je število iskanj na Pinterestu za "black kitchen island ideas" od lani podvojilo). Čeprav videz zagotovo vključuje temnejše tone (npr. mornarsko modro, čokoladno rjavo, lovsko zeleno itd.), vključuje tudi številne elegantne naravne materiale – od marmorja do temnega lesa.

V poštev pride več mešanih materialov, kot so različna lesna zrna, kovina, medenina in marmor. Pravzaprav je ta videz nekakšen kompromis med rustikalnim in glamuroznim videzom, pri katerem se razpoloženjski odtenki in gladke površine nadomestijo z lesenimi poudarki in naravnimi materiali.

Pri kombiniranju materialov, kot so masivni materiali in les, je treba najti pravo ravnovesje med teksturami in zaključki vseh elementov v prostoru, da se ti brezhibno prepletajo. Pri omaricah je priporočljivo uporabiti hladnejše kovinske lakove zaradi njihovega bisernega sijaja in stalne teksture ter njihovo mešanje z močno teksturiranimi naravnimi materiali, kot je temnejši les."

Živahne kuhinje

Sedaj pa videz kuhinje, ki ne bi mogel biti bolj nasproten. Ta trend ima bolj zabaven in brezskrben videz, kjer vključuje vse od sladkobnih barvnih odtenkov (zelena, roza, modra in rumena) in boho vzorcev do retro umetnin (ali starinske kuhinjske posode, ki je razstavljena kot umetnina). V kuhinjo se vnašajo stvari, ki jih prej nismo toliko videvali, npr. tekače v starinskem slogu in umetnine, s katerimi ustvarite galerijske stene.

Tako se je število iskanj na Pinterestu za "barvite barske stole" od leta 2021 povečalo za 80 odstotkov, za "okraski za hladilnik" pa za 90 odstotkov. Oblikovalci bodo najverjetneje presegli slog kmečkih hiš iz preteklosti in ta trend razvili v bolj grafične in sodobne možnosti.

Prav tako je opaziti več okrasnih in barvitih ploščic, pri čemer se trend nadaljuje, saj se zdaj raztezajo po celotni steni za štedilniki in nad pulti. Oblikovalci so včasih ustvarjali manjše okrasne ploščice, zdaj pa uporabljajo več okrasnih elementov na celotni ploščici.

PREBERITE TUDI: Ta barva je večna klasika notranje opreme, s katero nikoli ne morete zgrešiti

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.