Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so najbolj nenavadna in bizarna darila, ki jih je prejela kraljica Elizabeta II.

25. nov 2020 9:30
0

Oglasno sporočilo

... je kraljica Elizabeta II. ena najbolj poznanih oseb na svetu, običajna škatla s pralinami zagotovo ne bo zadostovala in se bo zdela neprimerna za darilo. Tukaj je seznam nekaterih najbolj bizarnih in nenavadnih daril, ki jih je kraljica prejela v življenju.

1. Afriški gozdni slon iz Kameruna

Kraljica Elizabeta II. je prejela številna darila iz različnih držav, živali pa so bile nekatere najbolj eksotične. Leta 1972 so kraljici kot obliko darila vlade Kameruna ponudili afriškega gozdnega slona. Slon se je imenoval Jumbo in je bil podarjen londonskemu živalskemu vrtu. Na žalost je umrl leta 1988.

2. 500 pločevink ananasa iz Avstralije

Na svoj poročni dan sta kraljica in vojvoda Edinburški od avstralske vlade v obliki darila prejela 500 konzerv ananasa. Čeprav ni nič potrjenega, pravijo, da so pločevinke javnosti podarjali v povojni Veliki Britaniji.

3. Kavbojski čevlji iz ZDA

Čeprav kraljica Elizabeta obožuje konje in ima smisel za jahanje, si je nikoli ne moremo predstavljati v kavbojskih čevljih. Toda točno to ji je leta 1991 podarila ameriška vlada.

4. Totemski drog iz Kanade

Ob obisku Britanske Kolumbije je leta 1958 od poglavarja Munga Martina indijancev Kwakiutl, plemena, ki se nahaja na otoku Vancouver, sprejela ogromen 100-metrski totemski drog.

5. Vreča soli z Britanskih Deviških otokov

Čeprav na tem svetu ni ničesar, česar angleška kraljica ne bi imela, so se ji Britanski Deviški otoki, znani tudi kot Solni otok, odločili, da ji darujejo 1 kilogramsko vrečo soli kot obliko darila za najemnino. Tradicija je bila ponovno uvedena leta 2015.

6. Zob kita iz Fidžija

Eno najbolj bizarnih in edinstvenih daril, ki jih je kraljica kdajkoli prejela, so zobje kita, znanega tudi kot tabua, ki so ji ga podelili na Fidžiju. Znano je, da je to gesta, ki je najpogostejša za fidžijsko tradicijo.

PREBERITE TUDI: 5 najljubših lepotnih izdelkov Meghan Markle

 

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Plašči, ki izgledajo, kot da so narejeni iz vaše najljubše, mehke puhaste odeje, postajajo velik trend.