Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ti 2 vrsti zakonske zveze ženske najbolj osrečujeta

26. jul 2022 11:24
0

Oglasno sporočilo

Sreča je najpomembnejši dejavnik, da zakon oz. partnerska zveza traja, saj je vaš partner tisti, ki najbolj vpliva na vašo osebno srečo. Če niste srečni – zakaj bi bili s tem človekom?

Da srečni pari živijo srečnejše življenje, je pokazala tudi nemška študija iz leta 2020. Bistveni del srečnega zakona je vaš/a partner/ka ali tako imenovana 'boljša polovica'. Če si torej želite doživljenjske sreče (ali vsaj minimalne količine nesreče), zelo previdno izberite svojega moža.

Pomembno vprašanje je, kakšen moški vam bo zagotovil življenjsko srečo? V življenju sicer ni nobenih zagotovil – še zlasti ne, ko gre za ljubezen. A nemški raziskovalci so odkrili nekaj zanimivih dejstev o tipu moškega, ki bo ženske dolgoročno najbolj osrečil.

Torej glede na študijo obstajata dve vrsti moških, ki zagotavljata najsrečnejše žen(sk)e in zveze, ki bodo trajale večno, torej se boste skupaj srečno postarali.

1. Čustvena stabilnost

Dobro se je izogibati ljudem, ki imajo nevrotična nagnjenja in osebnostne motnje. To pomeni tiste, ki so nagnjeni k anksioznosti, čustveni nestabilnosti in depresiji. Z drugimi besedami, govorimo o ekstremnih zaskrbljencih, ki so vedno pod stresom in potrebujejo nenehno zagotavljanje in potrjevanje. In seveda narcisih in ostalih z raznimi osebnostnimi motnjami (in teh še zdaleč ni malo).

Verjetnost, da bodo ljudje, ki so poročeni z nevrotičnimi osebnostmi ali imajo partnersko zvezo z njimi, srečni, je precej manjša kot pri ljudeh, ki so poročeni z bolj zdravimi osebnostnimi tipi.

Če pa ste vi tisti, ki ima nekatere od teh nagnjenj (kdo pa jih nima?), boste morali delati na tej plati svoje osebnosti, da ne boste podlegli tem nevrotičnim nagnjenjem, saj te ugotovitve veljajo tako za moške kot za ženske.

2. Družinski cilji

Druga značilnost, ki omogoča srečno zvezo, pa je ta, da gre za človeka, ki družinske cilje postavlja nad svoje karierne cilje. Ja, tu govorimo o dobrem, staromodnem družinskem človeku.

V študiji so bile ženske najbolj srečne, če so bile poročene z moškim, ki na prvo mesto postavlja družino. Dolge ure v pisarni, da bi podprli svojo družino, se ne štejejo za to, da je družina na prvem mestu. Ta študija je torej razkrila, da so bili tako moški kot tudi ženske, ki so delali več, kot so si želeli, manj srečni kot tisti, ki so več časa preživeli s svojo družino.

Vse torej kaže, da bi moral stari rek "srečna žena, srečno življenje" dobiti dodatek: mož, ki ni nevrotičen, sebičen li osebnostno moten in postavlja družino na prvo mesto, zagotavlja srečno ženo in srečno življenje.

PREBERITE TUDI: Svetovni rekord za najdaljšo zakonsko zvezo je 87 let in to je skrivnost uspeha

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Raziskava je pokazala, da dodajanje izboljša pomanjkanje glutationa, oksidativni stres, vnetne procese in mnoge druge postavke.