Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ste vsak dan dolgo v službi? Lahko zbolite za depresijo!

31. jan 2012 12:01
0

Oglasno sporočilo

... delovnem mestu, namesto doma, in nimajo nobenega časa zase in svoje potrebe, kar podvojijo svoje možnosti, da zbolijo za depresijo. Glede na podatke raziskave pa so ženske celo še bolj ogrožene.

stres2_1

Britanski raziskovalci so ugotovili, da imajo delavci, ki na delovnem mestu preživijo 55 delovnih ur ali celo več, kar za 50 % več možnosti, da zbolijo za depresijo. Še zlasti so ogrožene ženske, mladi ljudje, in tisti, ki malo zaslužijo.

V raziskavi je sodelovalo 2000 udeležencev in pokazala se je res močna povezava med časom, preživetim na delovnem mestu, in pojavnostjo depresije. Raziskovalci iz Anglije in Finske pa so ugotovili še, da višji kot je zaslužek, več kot je veselja pri delu in razumevanja med sodelavci, manj je možnosti za pojav depresije. Vseeno pa so ženske, ki dobro zaslužijo, bolj podvržene depresiji, najverjetneje zato, ker težko usklajujejo zahtevno službo in domače obveznosti.

Raziskovalci pa so povedali še, da ljudje, ki zelo veliko delajo, zelo verjetno delajo manj učinkovito in bi morali pomisliti na svoje zdravje in stres, ki jim ga povzroča preveč dela, kar vse vpliva tudi na njihovo življenje izven delovnega mesta.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.