Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Starši, še zlasti očetje, imajo ključni vpliv na duševno zdravje otrok

1. jul 2016 14:31
0

Oglasno sporočilo

... se spoštujeta in imata tudi zdrav odnos do otrok (pozabite torej na permisivno ali avtoritarno vzgojo, saj oba ekstrema vodita v katastrofo), smo že pisali. To pa vključuje tudi zdrav odnos do sebe in dobro mentalno zdravje, kar je potrdila tudi nedavna raziskava. Med drugim otroci v zdravi družini dobijo zdrave prehranjevalne, higienske in druge navade, ki preprečujejo debelost in bolezni.

Raziskave so dale nedvoumne podatke, da se otroci in mladi odrasli, ki so odrasli v zdravih in stabilnih družinah s kakovostnimi odnosi med staršema in starši in otroci, pogosteje prehranjujejo zdravo in ne prekomerno; se pogosteje redno športno udejstvujejo; imajo kakovostnejši spanec in so redkeje debeli. Celo tako močan vpliv imajo razmere v družini na otroke, da so lahko po odnosu oče-sin zelo natančno predvideli, ali bo sin postal predebel se boril z ohranjanjem zdrave telesne teže in prehrano.

PREBERITE TUDI: Vpliv vloge mame in očeta na razvoj otroka

"Večina raziskav, ki je preučevala starševski vpliv, se je osredotočila predvsem na vpliv mater ali obeh staršev. Ta raziskava pa je preučila pomen in vpliv, ki ga ima na otroke oče. Naš cilj je tudi razviti strategije, ki bi očetom pomagale, da bi ustrezno sodelovali pri vzgoji in usmerjanju otrok, da bodo razvili zdrave navade," je povedala prof. Jess Haines, avtorica študije.

Dobro funkcionirajoče družine (torej dober odnos med staršema in ustrezna vzgoja) so tako povezane z veliko manj možnostmi za nastanek motenj hranjenja, debelosti, pomanjkanja samozavesti, bolj zdravim prehranjevanjem in več telesne aktivnosti. Pri moških je imel še posebej močan vpliv oče – večji, kot ga imajo matere na hčerke.

PREBERITE TUDI: Očetje imajo na deklice večji vpliv kot mame?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 7 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.