Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To se zgodi po rojstvu otroka

18. jul 2017 10:00 K. R.
0

Oglasno sporočilo
Seveda je to nekaj najlepšega, kar se lahko človeku zgodi, ko iz ljubezni zraste novo življenje. Poleg vseh pozitivnih lastnosti, pa vam zaupamo tudi tiste, manj pozitivne, o katerih se običajno ne govori naglas. 


 
Ko par dobi otroka, je to velika sprememba v življenju obeh. Poleg spremenjenega urnika, spremembe ustaljenih navad in vrednot, se mnogo spremeni tudi v samem razmerju. Če sta imela prej čas le zase in drug za drugega, se je to zdaj spremenilo. Postali ste družina. Pozornost bolj kot sebi namenjata otroku. Kakšne so še spremembe in kaj lahko storite?
 

Nove odgovornosti

Razdelita si naloge. Starševstvo bo, sploh na začetku naporno. Več bo obveznosti in opravil, zato je pomembno, da se o le-teh dogovorita že predhodno. Komunikacija je ključna. Pogovarjajta se. Dogovorita se, kdo bo ponoči menjal plenice, kdo skrbel za katera gospodinjska opravila in kdo bo dal otroka spat. Običajno se očetje dobro odzovejo na jasno zastavljene naloge. Starševstvo je namreč domena obeh.
 

PREBERITE TUDI: 3 miti, ki se pojavijo po rojstvu otroka

Pretirana kritičnost

To velja predvsem za predstavnice nežnejšega spola. Morda vas bo, mamice, zmotilo, kako je partner nekaj naredil. Morda vam ne bo všeč način pospravljanja ali nege otroka. Pomembno je, da ne kritizirate. Moški kaj hitro namreč lahko izgubi motivacijo ali pridobi strah, da bo vedno ravnal narobe in nikoli dovolj dobro za vas. Opravilom se bo zato začel izogibati.
 

Manjša intimnost

Zmanjšana posteljna aktivnost je žal normalna, predvsem po porodu. Spolni nagon se namreč zmanjša. Telo čaka, da si najprej opomore in pripravi na intimnost. Poleg tega je utrujenost pri obeh tako velika, da konec dneva na to niti ne pomislite. Zato bodite še toliko bolj pozorni, da si bosta intimna na drugačen način. Božanje, objemi, poljubi in lepe besede bodo v vama obdržale strast in ljubezen. 
 

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

Pozornost ženske do svojega partnerja uplahne

Ko se rodi otrok, to malo nežno bitje, je mamina pozornost le njegova. To pa lahko negativno vpliva na partnerja, ki je kar naenkrat izgubil pozornost svoje drage. Dragi moški, ozavestite dejstvo, da je to povsem normalen biološki pojav. Po vsej verjetnosti boste začutili umik svoje partnerice, in poskusite to razumeti. Vaša očetovska in partnerska vloga ni zato nič manjša. Drage mamice, tudi ve ne pozabite na svoje partnerje. Dajte jim občutek, da jih potrebujete in da jih ljubite.
 
 

Imate manj časa za romantične trenutke 

Povsem razumljivo je, da je zdaj v prvem planu otrok. Skozi naporne noči in razigrane dneve minejo meseci, preden zopet najdeta čas le zase. Oddajta otroka v varstvo in pojdita na zmenek. Tako, kot na začetku. Privoščita si večerjo in ogled filma. Če nimata možnosti večernega varstva, bo dovolj tudi kratek sprehod in kavica. Karkoli, že majhna sprememba in čas, kjer sta pomembna le vidva, lahko v zvezo prinese ogromne spremembe.
 
Ne glede na težave, ki jih starševstvo prinese v vaš odnos, ne pozabite na spoštovanje, ljubezen in povezanost.
Kontrolirajte svoje občutke in poslušajte partnerjeve. Skupaj zmoreta vse!
 

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...