Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali
Sponzoriran članek

22. maj 2017 8:48
0

Ne, da je naše znanje slabo, so pa določena dejstva o nosečnosti in porodu, o katerih se preprosto ne govori, so skorajda tabu. Ker je nekaterim nerodno; druge se bojijo obsojanja okolice, da so 'slabe mame', če jih bodo povedale na glas.
 
 
Tole so povedale ženske, ki jih je marsikaj glede nosečnosti in poroda krepko presenetilo, čeprav so se temeljito podučile o celotnem procesu.
 
“Da nimaš možnosti izbire, kako si videti med nosečnostjo. Prepričana sem bila, da če bom zdravo jedla in telovadila, bom vitka nosečnica z ljubkim trebuščkom in v devetem mesecu na uri spinninga. Napaka. Od glave do pete sem bila noseča od početja do poroda (in še po tem), noge in gležnje pa sem imela tako zatekle, da sem lahko mesece nosila samo krokse!”
 
“Da se kar naenkrat popolni tujci čutijo poklicane, da vam dajejo naravnost noro osebne nasvete o delovanju znotraj vaše maternice.”
 

PREBERITE TUDI: Razmik trebušnih mišic med nosečnostjo

 
“Da jutranja slabost ni nujno le jutranja … ali traja le prvo trimesečje. Ljudi, ki so mi rekli, da bo trajalo le 13 tednov, sem hotela kar mahniti.”
 
“Da bodo ljudje komentirali velikost vašega trebuha, najsi bo ta velik ali majhen, kar vam bo v vsakem primeru dalo obupne občutke. Nosečnicam samo recite, da so videti fantastično in nato nehajte govoriti!”
 
“Želim si, da bi mi kdo povedal, da na svojem trebuhu vidiš obrise rok in nog svojega dojenčka, ko ob premikanju pritiska ob tvojo kožo. Delovalo mi je vesoljsko.”
 
“Želim si, da bi vnaprej vedela, da so prvi trije meseci, ko ne moreš še nikomur povedati, zelo osamljeni. Priporočam, da se zaupate prijateljici ali dvema, ki vam bosta v oporo, ne glede na to, kaj se bo zgodilo!”
 

PREBERITE TUDI: Premalo mleka? To zelišče spodbudi nastajanje mleka

 
“Da lahko eno nosečnost ješ popolnoma zdravo (npr. ohrovtovo solato vsak dan) in naslednjo zelo slabo (sladkarije in hitra hrana) in se zrediš popolnoma enako. V obeh nosečnostih sem jedla popolnoma nasprotno in telovadila enako in se zredila enako.”
 
“Želim si, da bi mi kdo povedal o inkontinenci, sploh po več nosečnostih in porodih. Vsakič, ko kihnem (ali včasih le zakašljam), se polulam, da se moram preobleči. Noseča sem devet mesecev s svojim drugim otrokom – še sreča, da delam od doma.”
 
“Da epiduralna ne odpravi vse bolečine, temveč le delček.”
 
“Želim si, da bi mi kdo povedal, da si noseča v bistvu deset mesecev, ne le devet. Mislim?!”
 

PREBERITE TUDI: 'Stranski učinki' nosečnosti in poroda

 

Foto: pixabay

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se še spomnite leta 2000 in kako popularna je bila francoska manikira?