Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Le s pravilno nego imamo lahko zdrave in lepe zobe
Sponzoriran članek

4. dec 2018 13:47 Tanja Matko, univ. dipl. iur
0

Zdravi zobje so nadvse pomembni. Potrebujemo jih, da se lahko normalno prehranjujemo; njihovo zdravje vpliva na zdravje srca; in nasmeh, ki razkriva vrsto zdravih, belih zob, je nekaj, kar polepša vsakogar in izboljša našo samozavest.

Pa vendar, čeprav se zdi nega ustne votline nekaj nadvse preprostega, lahko ob neupoštevanju osnovnih pravil pride do težav. Najpogostejše težave ustne votline so namreč povezane ravno s slabo ustno higieno in nepravilnim ščetkanjem zob.

Kdaj je potrebno začeti z umivanjem zob?

Za otrokovo ustno higieno je treba skrbeti še preden začnejo izraščati prvi zobki. Vsako obdobje v otrokovem razvoju ima svoje posebnosti, zato je treba temu prilagoditi tudi pristop. Pri čiščenju zob naj pomagajo starši, pri čemer je zelo pomembno, da je otrokov prvi stik z zobno ščetko pozitiven.

Eden od učinkovitih načinov je, da se otroku že zelo zgodaj ponudi zobno ščetko, s katero se lahko najprej igra, jo ob igri nese v usta in se navaja na občutek ščetin na dlesnih in zobeh. Tako bo kasnejše nujno opravilo veliko bolj prijetno.

Kako pravilno umijemo zobe?

Pravilno umivanje zob vsebuje 5 preprostih korakov. Dva nasveta, ki bosta v pomoč, pa sta: ponavljajte isti vzorec ščetkanja in čistite z majhnimi krožnimi gibi brez pritiskanja. 

1. Ščetko prislonite k dlesni tako, da polovica ščetin pokriva dlesen, polovica pa zobe. Ščetine usmerite v zgornjo dlesen ter nato čistite zobe in dlesni z majhnimi krožnimi gibi in brez pritiskanja.

2. Z majhnimi krožnimi gibi in ščetinami, usmerjenimi v dlesen, se počasi pomikajte proti zadnjim zobem.

3. Pri spodnjih zobeh usmerite glavo ščetke v spodnjo dlesen in nadaljujte s krožnimi gibi (ne pritiskajte).

Pazite, da res temeljito očistite vse zobe in vsak zob posebej ter vse njegove ploskve. Ko zaključite, očistite medzobne prostore še:

4. z zobno nitko;

5. medzobno ščetko.

A ne glede na trud, zobje pogosto niso dobro očiščeni. Na težko dostopnih mestih lahko ostanejo delčki hrane in tudi na splošno občutek, ko z jezikom podrsamo po zobeh, nekako ni dovolj gladek. In rešitev za vse te težave je električna zobna ščetka, ki zagotavlja res popolnoma brezhibno čiste zobe.

Prednosti električne zobne ščetke

Električna zobna ščetka ima kar nekaj prednosti. Učinkovito preprečuje nastanek zobnih oblog in madežev na zobeh, vnetja in krvavitve dlesni ter celo nastanek parodontalnih žepkov (prostorov med zobno korenino, dlesnijo in obzobno kostjo).

Preprečevanje nastanka parodontalnih žepkov

Električna zobna ščetka bakterije plaka uniči tam, kjer živijo – to so težko dostopna mesta in medzobni prostori. Zato so to področja, kjer se praviloma pojavijo te težave. Sonično delovanje z visokofrekvenčnimi gibi sprošča zobno pasto v obliki mikromehurčkov v prostore med zobmi, zato učinkovito odstrani zobne obloge ne le na vidnih površinah zob, temveč tudi med zobmi.

Globinsko čiščenje

Električna zobna ščetka Philips Sonicare čisti globinsko, saj deluje na podlagi patentirane sonične tehnologije in svojo čistilno moč ustvari s kombinacijo velikoamplitudnega in visokofrekvenčnega gibanja ščetin s kar 31.000 gibi v minuti. Rezultat je dinamično čistilno delovanje, ki mešanico zobne paste in sline spremeni v bogato peno ter jo potisne med zobe, za zobe in ob rob dlesni, kjer je največ bakterij.

Zobna ščetka Philips Sonicare odstrani do 10-krat več zobnih oblog s težje dostopnih mest kot ročna zobna ščetka, v samo dveh tednih izboljša zdravje dlesni in poskrbi za bleščeč nasmeh.
 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.