Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sladkane pijače močno vplivajo na epidemijo debelosti, še zlasti med otroci

25. apr 2014 12:55
0

Oglasno sporočilo

... sladkanih pijač namesto vode močno doprinese k naraščajoči debelosti v razvitem svetu. Še najbolj na udaru pa so otroci. Da bi zmanjšali naraščanje debelosti in izboljšali zdravstveno stanje, strokovnjaki priporočajo ukinitev ali vsaj zmanjšanje uživanja sladkanih pijač in navajanje na vodo.

"Nobenega dvoma ni, da naraščajoča debelost med ljudmi čedalje bolj vpliva tudi na njihovo zdravstveno stanje. Še zlasti zaskrbljujoča je naraščajoča debelost med otroci," so povedali. Zato priporočajo, da se v prehrano uvede več zdravih in manj kaloričnih živil kot je zelenjava in zmanjša vnos kalorične, a prazne hitre prehrane, sladkarij, še zlasti pa sladkanih pijač, ki prinašajo velik del praznih kalorij. Sestavljene so namreč v glavnem iz vode in sladkorja, dodana pa so jim še (pogosto umetna) barvila in arome. Skratka, nič, kar bi osveščen potrošnik želel vnašati v svoje telo ali telo svojih otrok.

Kljub vsem opozorilom pa strokovnjaki opažajo, da največ tovrstnih pijač in nezdrave prehrane še vedno uživajo debeli ljudje, medtem, ko jih vitkejši veliko manj. Če bi tudi debeli omejili uživanje sladkanih pijač in nezdrave hrane ali tako imenovanih praznih kalorij, bi lahko počasi, a zanesljivo izgubili vsaj del odvečne telesne maščobe. Zdrava alternativa sladkanim pijačam pa seveda niso pijače z umetnimi sladili, temveč voda in nesladkani čaji, kot sta npr. zeleni in mate čaj, ki zmanjšujejo apetit in pospešujejo hujšanje.

Foto: weightlosswowfactor.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.