Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sedaj je pravi čas, da razstrupite svoje pazduhe

5. maj 2020 11:11
0

Oglasno sporočilo

Že dlje časa razmišljate o tem, da bi opustili antiperspirante, ki naj bi povzročali raka, in prešli na uporabo bolj naravnih dezodorantov? Potem je sedaj idealni čas za to.

Ko se odločite, da boste zmanjšali ali celo povsem opustili uporabo antiperspirantov, se lahko zgodi, da bo vaš vonj nekaj časa malce bolj ... no ja, neprijeten. Antiperspiranti namreč vsebujejo veliko sintetičnih kemikalij, ki se delno absorbirajo v kožo in tam zadržujejo. Koža torej potrebuje nekaj časa, da ponovno vzpostavi pH in siceršnje naravno ravnovesje ter se razstrupi. In ker je sedaj večina še vedno doma, je to idealen čas, da preidete na naravne dezodorante.

PREBERITE TUDI: Najnovejši lepotni trend: maske za pazduhe

Koliko časa bo vaš vonj malce bolj neprijeten, je odvisno od vsakega posameznika oz. tega, koliko je njegova koža zastrupljena (torej kako pogosto, v kakšnih količinah in kako močne antiperspirante je uporabljal). Pri nekaterih se stanje ublaži že v roku kakega tedna, pri drugih traja tudi do en mesec.

Nasveti, kako pospešiti razstrupljanje pazduh

Razstrupljanje in čiščenje pazduh pa lahko tudi pospešite in sicer na naslednje načine:

 • Po zadnji uporabi antiperspiranta in nato periodično enkrat tedensko naredite piling pazduh. To lahko naredite s pilingom z zrnci za telo ali pa mokro brisačko. Bodite temeljiti, a nežni.
 • Enkrat tedensko (ne po pilingu, temveč kake 3 dni po njem) si naredite glineno masko. Še najboljša je takšna, ki vsebuje tudi oglje.
 • Redno se temeljito preznojite s športom ali savnanjem. Z znojem se odplavljajo tudi strupi iz telesa, gibanje pa pospeši limfni obrok.

PREBERITE TUDI: Antiperspiranti dokazano škodljivi in rakotvorni

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.