Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najnovejši lepotni trend: maske za pazduhe

21. avg 2018 11:10
0

Oglasno sporočilo

Hranilna, ki temeljito nahrani suho kožo. Pa obnovitvena vlažilna maska za stopala; maske za lase in za roke in, in, in … razstrupljevalna maska za … pazduhe?! .Ja, prav ste prebrali.


Lavanilla.com

Če ste mislili, da poznate že vse možne maske in kozmetične pogruntavščine, ste bili v zmoti. Najnovejši trend so namreč razstrupljevalne maske za pazduhe. Te naj bi iz pazduh potegnile strupe ter jih tako … no ja, razstrupile.

Kako delujejo?

Maske za pazduhe praviloma temeljijo na glini, ki veže nase strupe iz površine kože. Tako naj bi te maske pospešile limfno drenažo in zagotovile še intenzivnejše razstrupljanje. Tako naj bi naše pazduhe ponovno postale zdrave in se vrnile v naravno, uravnoteženo stanje.

Zakaj bi sploh 'razstrupljali' pazduhe?

Ker naj bi te trdo delale, da uravnavajo našo telesno temperaturo, saj neprestano izločajo znoj – nikoli pa se nimajo priložnosti 'prezračiti', trdijo proizvajalci teh mask. Poleg tega anti-perspiranti in deodoranti, ki jih nanašamo, vsebujejo strupe kot so aluminijeve soli, parabeni, ftalati, formaldehid in druge škodljive kemikalije, ki blokirajo naravno delovanje pazduh.

PREBERITE TUDI: 6 nasvetov, da boste vedno videti sveži namesto preznojeni
 

Njihov namen?

Pravzaprav naj bi bil name teh mask uporabnikom olajšati prehod na naravne deodorante, saj imajo ob tem nekateri težave s povečanim znojenjem in intenzivnejšim neprijetnim vonjem. Te glinene maske naj bi potegnile strupe iz kože pazduh in to (vsaj deloma) preprečile.

Imajo smisel?

Čeprav ideja na prvi pogled morda zveni neumno, pa le ni tako iz trte izvita. Dejstvo je, da na pazduhe nanašamo razne kemikalije; prav tako je dejstvo, da glina veže nase strupe. Torej ideja morda le ni tako neumna in je vredna preizkusa, sploh če prehajamo na uporabo bolj naravnih izdelkov ali bi radi preprosto 'razstrupili' pazduhe.

A zato nam še ni treba kupiti nekajkrat precenjeno glineno masko, narejeno prav za pazduhe. Uporabimo lahko katerokoli glineno masko, namenjeno za obraz, ali pa kupimo čisto glino, jo zmešamo z vodo (in dodamo kako kapljico eteričnega olja) in nanesemo.

PREBERITE TUDI: Antiperspiranti dokazano škodljivi in rakotvorni

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 4 dnevi
   schauma šampon
  • Dow* pred 5 dnevi
   žal ukinjen
  • Dow* pred 5 dnevi
   dober
  • Dow* pred 5 dnevi
   žal ukinjena
  • Dow* pred 5 dnevi
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Januarska polna luna vzhaja v ognjenem in dramatičnem znamenju leva. Ta lunacija doseže ...