Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če bi tole počeli vsaj enkrat na teden, bi upočasnili staranje

8. okt 2018 11:22
0

Oglasno sporočilo

... tedensko. Se borite proti staranju? Redno telovadite, zdravo jeste, meditirate, izgoibate se stresu, ... skratka počnete vse, da bi čim dlje ostali mladi ali vsaj mladostni? Morda pozabljate na pomemben dejavnik. 

PREBERITE TUDI: Ženske, pazite, s kom imate spolne odnose!

Raziskave so pokazale, da spolni odnosi zavirajo staranje. Spolni odnos ni le gola človekova potreba ali zabava. Je veliko več kot le to in ima tudi mnogo pozitivnih učinkov na naše zdravje. Spolni odnosi zmanjšujejo stres, izboljšajo spanec, nižajo krvni tlak, večajo delovanje imunskega sistema in – seveda, izboljšajo povezanost s partnerjem v razmerju. Sedaj pa je znanost potrdila še nekaj: če imate spolni odnos enkrat tedensko, boste morda živeli dlje. 

Raziskava je bila izvedena v Kalifornij, in je vključevala 129 žensk, ki so imele otroke in bile v razmerju. Vzeli so jim tudi vzorce krvi in analizirali indikatorje staranja. Po analizi so našli zanimiv vzorec: ženske, ki so imele spolni odnos vsaj enkrat tedensko, so imele znatno daljše telomere – zaščitno kapico na DNA, ki določa življenjsko dobo celice – od tistih, ki niso imele spolnih odnosov vsaj 1x tedensko.

Sčasoma se telomeri namreč poslabšajo zaradi dejavnikov, kot so slaba prehrana, pitje alkohola in naravnih procesov staranja. Toda njihovi rezultati kažejo, da lahko redni spolni odnosi popravijo in podaljšajo telomere, kar pomeni, da celice živijo dlje in vam pomagajo ostati mlajši. Raziskovalci so povezali krajše telomere z resnimi zdravstvenimi težavami, kot so rak, bolezni srca in diabetes. Zdi se, da daljši telomeri pomagajo preprečiti bolezen. Raziskava je majhna in pravijo, da je potrebno ugotovitve potrditi z nadaljnjimi raziskavami. 

PREBERITE TUDI: Top vadba, ki najbolj upočasnjuje staranje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Trendi se spreminjajo in medtem, ko smo pred nekaj leti nosile izjemno vpadljive, t. i. 'statement' ogrlice, so sledile ...