Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Top vadba, ki najbolj upočasnjuje staranje

10. nov 2017 10:12
0

Oglasno sporočilo

Ko se staramo, se z našim telesom, utrujenim od dolgih let življenja, zgodi marsikaj. Posledice so vidne tako na fizični kot na duševni ravni.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja pospešuje staranje kože

Najslabše je, kadar se starostnik prepusti usodi. Zapusti samega sebe in svoje telo in zase več ne želi skrbeti. Pahne se v brezno obupa, prepričan, da ne zmore ničesar več. Na drugi strani so starostniki, ki se zavedajo, da sami lahko veliko pripomorejo k svojemu stanju. Dlje, ko so aktivni, dlje bodo bolj bistri in vitalni. To je potrdila tudi nova raziskava, ki pravi, da ljudje, ki delajo vaje, lahko upočasnijo staranje možganov, in ne boste verjeli, katera vadba je pri tem najbolj funkcionalna.

Gibanje je zelo priporočljivo, za vse, ne le za starostnike. Pri starostnikih gibanje povzroči počasnejše staranje, boljšo gibčnost, počutje, in telesno formo. Vseeno pa izstopa ena vadba, ki k temu pripomore bolj, kot vse druge. In to je ples. Ples je tista vadba, ki najbolj pozitivno vpliva na staranje in ga lahko celo zelo upočasni. Pri plesu namreč ne deluje le telo, temveč tudi možgani; potrebno je razmišljati o gibih in se naučiti koreografijo. V raziskavi so sodelujočim spreminjali stile plesa, plesne ritme in koreografije. Največji izziv za njih je bil, da so se spomnili koreografije izpred nekaj časa, a s tem so razgibali tudi svoj spomin in možgančke. Raziskava je pokazala večjo aktivnost v možganih med plesom in boljšo gibčnost.

Povabite torej starejše, naj bodo telesno bolj dejavni in jih povabite na ples ali jim razkažite možnosti plesnih vadb v vaši okolici. Zagotovo se bodo počutili bolj srečni in prerojeni.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 1 dnevom
   Just ... WOW.
  • models 11. nov 2017 2:54
   Doživljenjska stranka.
  • models 11. nov 2017 2:43
   Nič posebnega
  • Katrin 2. nov 2017 22:43
   Odličen
  • numi 29. okt 2017 21:36
   luštkan
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sladkor je imel vedno veliko povezavo z rakavimi celicami, zdaj pa so tu nova, še hujša dognanja.