Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tudi ta vadba izboljšuje duševno zdravje (in oža pas)

12. jun 2018 8:03
0

Oglasno sporočilo

Katerikoli način gibanja ima torej pozitivne učinke na naše telo. Z redno telesno aktivnostjo izboljšujemo fizično in duševno zdravje; to čivkajo že ptički na veji. Nove raziskave pa so pokazale, da je dvigovanje uteži (ali vadbe s težo) eden izmed dobrih načinov boja proti depresiji.

PREBERITE TUDI: Za izgubo maščobe okoli pasu morate trenirati z utežmi

Znano je, da recimo hoja in tek pozitivno vplivata na duševno zdravje, a sedaj so odkrili, da imajo tudi vadbe za moč dobre antidepresivne učinke. Gibanje na splošno izboljšuje spanec, manjša anksiozne občutke in krepi moč telesa. Bolj malo pa je bilo znanega o direktni povezavi med vadbami za moč in depresijo.

Raziskovalci so v raziskavi ugotovili, da dvigovanje uteži manjša simptome depresije. Raziskava je vključevala udeležence različnih zdravstvenih profilov. Sodelujoče so razdelili v dve skupini; tiste, ki so že bili športno aktivni in tiste, ki so bili manj (ali nič) športno aktivni in to je bilo ključnega pomena za temelje raziskave za določitev izhodišča depresivnih simptomov pred in med vadbo treninga s težo.

Rezultati so pokazali pozitivne učinke na simptome depresije, pri čemer ni pomembno, koliko teže ste sposobni dvigniti; važno je, da telovadite in da vaje izvajate pravilno. Torej v primeru, če ste zaskrbljeni glede ravni znanja, moči in spretnosti, ne bodite: raziskava je pokazala, da ni pomembno, koliko zmorete, temveč šteje in pomaga že to, da se gibanja lotite. Le poskusite; ne le, da boste izoblikovali telo, temveč se boste tudi duševno bolje počutili!

PREBERITE TUDI: Vadba doma za zdravo in vitko telo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Nanika1991 pred 1 dnevom
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta klasični, večni vzorec ne gre nikoli iz mode in ga lahko nosi vsaka urejena ženska, ki ima rada tudi klasični slog.