Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Rahla tesnoba lahko pomaga, da ste bolj produktivni

21. jun 2018 11:11
0

Oglasno sporočilo

Če ste na vsake toliko časa malo nervozni, je to normalno. Kako se temu izogniti ali živčnost omiliti že vemo; vsakodnevno lahko prebiramo o nasvetih, meditaciji, pomirjanju, športu, in vsem, kar naj bi počeli, da bi se počutili čim boljše. Seveda, ti nasveti so super; pozabljamo pa, da je tesnoba prirojen način telesa, da se sooči in odzove na stres. 

PREBERITE TUDI: Od strahu do anksioznih motenj

Nova raziskava je namreč ugotovila, da lažja tesnoba včasih celo pozitivno vpliva na nas, še posebno na delovnemu mestu, saj spodbudi produktivnost. Zaposlenim pomaga pri motivaciji, osredotočenosti in to brez negativnih posledic ali motenj. 
Tesnoba, ki nas doleti, nam torej pomaga, da opravimo vse stvari hitreje in bolj osredotočeno.

Anksioznost, tako kot druga čustva, je zasnovana tako, da vam priskrbi informacije o vašem okolju. To je naraven odziv na stres; navsezadnje so tudi naši predniki tako preživeli. Stres in tesnoba sta povzročili, da so se soočili z nevarnostjo ali zbežali. Rahla tesnoba nas torej motivira in brcne, da opravimo, kar moramo, namesto, da bi obupali. Seveda pa preveč anksioznih občutkov ni recept za uspeh. Nekaj tesnobe vas lahko brcne v pravo smer, medtem ko nas veliko tesnobe lahko popolnoma ustavi. 

Tesnoba je v vsakem primeru nekaj, kar nam pokaže pot; lažja tesnoba torej pripomore k večji produktivnosti. Hujša tesnoba pa je pokazatelj, da nekaj počnemo narobe, in nas želi preusmeriti, da se zadeve lotimo drugače, začeti pa je treba seveda pri sebi. 

PREBERITE TUDI: 1-urna meditacija zmanjša anksioznost in stres, ugotavlja raziskava

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Videli smo že vse: odrezan skinny džins; raztrgan skinny džins; skinny džins z zaplatami; v vseh ...