Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Priljubljena hrana za večerjo, ki povečuje vnetne procese v telesu

29. sep 2021 9:20
0

Oglasno sporočilo

... majhnih ranah in okužbah. Toda če so vnetni procesi prisotni dlje časa, to lahko povzroči nasprotni učinek. Dejansko je kronično vnetje povezano s celim številom nevarnih posledic za zdravje. Vaša izbira hrane lahko ima velik vpliv. Odvisno od izbranih jedi lahko vaše večerje pomagajo zmanjšati vnetne procese - ali pa poslabšajo stanje. Preverimo, česa res ne bi smeli jesti.

1. Burgerji

Poskusite namesto živalskih beljakovin, kot so govedina, jagnjetina, svinjina in perutnina, več beljakovin rastlinskega izvora vnesti v svojo prehrano.

2. Pečeno meso

Raziskave kažejo, da lahko uživanje živalskih proizvodov, kuhanih na visoki in suhi toploti, povzroči višje ravni spojin, imenovanih napredni glikacijski končni produkti (AGE), ki povečujejo vnetne procese v telesu.

3. Ocvrte stvari

Predlagamo izogibanje ocvrti hrani, za katero so znanstveniki ugotovili, da vodi tudi do izjemno visokih ravni AGE - tako kot predelana živila. Če jeste ribe, razmislite o drugih načinih priprave, na primer peki v pečici ali kuhanju na sopari.

4. Bel riž

Strokovnjaki priporočajo, da se izogibate uživanju predelanih ali rafiniranih živil, kot sta beli riž ali beli kruh. Namesto tega se odločite za polnozrnate izdelke, kot sta rjavi riž ali kvinoja. Dejansko raziskave kažejo, da lahko zamenjava rafiniranih zrn, kot je beli riž, s polnovrednimi zrni, zmanjša raven bakterij v telesu, ki so povezane z vnetnimi procesi.

PREBERITE TUDI: Tale sok bo odpravil vse vnetne procese iz vašega telesa

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi, ki so svoje otroštvo preživeli v devetdesetih letih prejšnjega ...