Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Prehlajeni? S tem početjem svoj prehlad le poslabšate.

6. dec 2018 8:11
0

Oglasno sporočilo

Jasno je, da je za svoj imunski sistem potrebno skrbeti vseskozi; z gibanjem; prehranskimi dopolnili; zdravo prehrano in izogibanjem stresu. Kljub temu se lahko kaj hitro zgodi, da se prehladimo oz. staknemo virozo. Ob prehladu ali drugih obolenjih pa lahko stvari z nekaterim početjem le še poslabšamo. 

PREBERITE TUDI: Kako hitro pozdraviti prehlad v enem dnevu

1. Ne pijete dovolj tekočine

Tekočina pomaga telesu, da se bori proti bakterijam in virusom in če je v telesu ni dovolj, lahko obolenje le poslabšate. Pijte vodo in nesladkane čaje ali naravne sokove. Izogibajte se tekočinam z veliko kofeina in alkoholu.

2. Jeste nezdravo hrano

Vaše telo se le s težavo bori proti virusom, če ga obremenjujete z nezdravo hrano. S tem ga le obremenite in mu naložite še dodatno delo, da se bori tudi proti toksinom. Bolje za vas je, da jeste zdravo hrano in s tem telesu dodate ključno moč in energijo, da okrepi delovanje imunskega sistema. Izogibajte se predelanimi ogljikovim hidratom – le-ti se namreč pretvorijo v sladkor, kar zmanjša število belih krvnih celic, ko jih najbolj potrebujete in s tem škodujete imunskemu sistemu. 

3. Preveč telovadite

Saj razumemo – kljub slabšemu počutju želite opraviti telovadbo, ki jo imate na sporedu. Ne ignorirajte simptomov prehlada, temveč jih jemljite kot znak, da se ustavite. Vaše telo sedaj potrebuje energijo za boj in ne za intenzivno gibanje.

4. Izpostavljate se mrazu

Največja napaka ko ste prehlajeni, je, da se izpostavljate nizkim temperaturam. Izogibajte se mrazu. Zavijte se v odejo, priskrbite si topel čaj in se pogrejte. 

PREBERITE TUDI: Zeliščni čaji, ki jih imejte vedno pri roki (ker za vsako bolezen rož'ca raste)

5. Pozabljate na zelišča

Zelišča so tista, za katere so že naši predniki dobro vedeli, da imajo moč zdravljenja. Zeliščni čaji vam bodo pomagali pri prehladnih tegobah, lahko pa premislite tudi o prehranskih zeliščnih dopolnilih, kapljicah ali tinkturah. 

6. Ne spite dovolj

Pomembno je, da telesu zagotovite dovolj počitka in spanca, saj se boste tako prej pozdravili. Zadostna količina spanca bo okrepila delovanje imunskega sistema. 

7. Telesu ne zagotavljate dovolj vitaminov in mineralov

Tako kot avtomobil ne deluje brez goriva, tako imunski sistem ne more delovati brez svojega ključnega orožja: vitaminov in mineralov. Zadostna količina antioksidantov bo pripomogla k hitrejšemu izboljšanju počutja in zdravstvenega stanja. Telesu pomagajte tudi s prehranskimi dopolnili. Kakšna so naravna sredstva v boju proti prehladu, pa si preberite na spodnji povezavi.

PREBERITE TUDI: Naravna sredstva proti gripi in prehladu

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 4 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta teden bomo hodili po tanki liniji med sledenjem svojemu srcu in sledenju načrtu, ki smo si ga zadali.