Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Predstavnike projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu sprejel predsednik!

19. mar 2010 16:23
0

Oglasno sporočilo

... Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Pogovarjali so se o poteku akcije, ki se bo 17. aprila 2010 zaključila z najobsežnejšo čistilno akcijo v zgodovini Slovenije, v kateri nameravajo prostovoljci z divjih odlagališč odstraniti najmanj 20.000 ton nelegalno odvrženih odpadkov.

Organizatorji projekta so izpostavili, da so sodelovanje pri čiščenju potrdile že vse slovenske občine. Trenutno je v Sloveniji prijavljenih že 300 zbirnih mest, kjer se bodo na dan čiščenja zbrali prostovoljci in od tam odšli na čiščenje. Do tega trenutka se je prijavilo že več kot 35 tisoč prostovoljcev, pospešeno pa poteka tudi popisovanje divjih odlagališč, ki jih je potrjenih že blizu 4.000.

Kot so dodali, je cilj projekta izdelati prvi digitalni register in nacionalni zemljevid z lokacijami divjih odlagališč ter na dan akcije združiti 200.000 prostovoljcev iz vse Slovenije, ki bodo sodelovali v čiščenju divjih odlagališč, okolice naselij, šol, parkov ter sprehajalnih poti.

Predsednik republike dr. Danilo Türk, ki je tudi častni pokrovitelj projekta, je izrazil podporo akciji ter dodal, da se bo v njeno izvedbo vključil tudi sam. Izrazil je tudi upanje, da bo v njej sodelovalo čimveč državljank in državljanov. "Ne bomo prva država, ki ima takšno akcijo. Ponekod so te akcije zelo lepo uspele, mobilizirale so sto tisoče ljudi in veliko se je naredilo v enem dnevu. Dobro bi bilo, da to izkušnjo od drugod prenesemo v naše okolje in jo naredimo še bolj učinkovito, kot je bila drugje," je v izjavi za medije dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Vodja projekta Petra Matos pa je v izjavi za medije dejala: "Veseli smo, da nas predsednik republike podpira. S tem podpira tisoče prostovoljcev, ki se dnevno trudimo, da bi ta projekt res uspel, in verjamem, da nam vsem skupaj lahko uspe."

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Nanika1991 pred 6 dnevi
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zmotno je prepričanje, da je varanje posledica nezadovoljstva v razmerju.