Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Predstava Corpus Aurora

3. maj 2019 14:43
0

Oglasno sporočilo

18. 5. 2019 ~ 19:00 ŠPANSKI BORCI

Kaja Lin Jagodič Avguštin se po večletnem plesanju in ustvarjanju v tujini (Kibbutz Contemporary Dance Company II, Fresco Dance Company, Batsheva Excellent Dancers Project, The Foreigners Collective,ImPerfect Dancers Company,...) in sodelovanju s slovenskimi koreografi (Kjara Starič Wurst, Nastja Bremec Rynia, Michal Rynia, Rosana Hribar,...) na slovenski oder vrača z avtorsko predstavo 'Corpus Aurora'.

Koreografinja in plesalka v predstavi Corpus Aurora izhaja iz intenzivnih telesnih izkušenj in notranjih  doživetij. Spogleduje se s konceptom dveh polov: težo in lahkotnostjo, dvema kvalitetama giba, ki se med seboj prepletata, povezujeta in skoraj nevidno prehajata eden v drugega. Corpus v latinščini pomeni telo, Aurora prebujanje oziroma zora. Prebujanje predstavlja igro, v kateri sodelujeta teža in lahkotnost. Nasprotna pola. Predstava je izrazito fizična in gibalno razgibana, a tudi čustveno obarvana.

Avtorstvo, koreografija in izvedba: Kaja Lin Jagodič Avguštin
Scenografija in umetniško svetovanje: Larisa Kazić
Glasba in oblikovanje zvoka: Joshua Dumas
Oblikovanje svetlobe : Igor Remeta
Kostumografija: Suzana Krapež Ermers
Grafično oblikovanje: Dominika Kramerova
Izdelava rekvizitov : Marija Prelog

Vabimo vas, da si vstopnice zagotovite na spletni strani www.mojekarte.si ali na blagajni Španskih eno uro pred predstavo.

O Kaji

Kaja Lin je plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja, ki je svojo razgibano umetniško pot začela po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (2009). Po diplomi je sedem let preživela v tujini, najdlje v Izraelu, kjer je plesala v teatrih: Kibbutz Contemporary Dance Company II in Fresco Dance Company ter v številnih lastnih projektih in projektih drugih koreografov. Sprejeta je bila v tudi v projekt Excellent Dancers project pri Batsheva Dance Company.

Od leta 2015 do 2017 je bila zaposlena v teatru ImPerfect Dancers Company v Italiji. Svoje lastne korografije je imela priložnost predstaviti na: International Festival of Performing Arts v Indiji, v teatru Suzanne Dellal (Tel Aviv, Izrael), teartu Zichri (Kibbutz Ga'aton, Izrael), 6. Plesni Nacionali (Španski Borci) in 9. Festivalu Front@ sodobnega plesa (Murska Sobota).    V Sloveniji je sodelovala v projektih Kjare Starič, Kjara’s Dance Project (2011, 2015) in M&N Dance Company (2016/2017). Nastopila je na številnih javnih prireditvah in sodelovala z domačimi in tujimi umetniki.

Od leta 2017 sodeluje z Višjo baletno šolo Ljubljana, koreografira in ustvarja gib v različnih gledaliških predstavah.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.