Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Preden je postal James Bond, je Sean Connery tekmoval na lepotnem tekmovanju

2. nov 2020 14:32
0

Oglasno sporočilo

... škotskega porekla, Sean Connery. A zvezdnik, ki ga nimamo v spominu le kot prvega (in za mnoge najboljšega) Jamesa Bonda, ni začel kot igralec, temveč je leta 1953 najprej tekmoval na lepotnem tekmovanju Mr. Universe. To pa je bila tudi odskočna deska za igralsko kariero.

Potem, ko je kar nekaj let opravljal najrazličnejša dela, da se je lahko preživljal – med drugim je tudi gol poziral kot model – se je pri 23-ih, leta 1953, udeležil tekmovanja za Mr. Universe v Londonu. Čeprav takrat ni zmagal, temveč je zasedel 3. mesto, je 188 cm visoki Škot ujel oko lokalnega igralskega režiserja.

Po kakem desetletju nastopov v manjših filmskih in televizijskih vlogah pa je leta 1962 doživel preboj z vlogo Dr. No, ki je bila prva od njegovih sedmih James Bond filmov.

Leta 1999 je v pogovoru z Jajem Lenom spregovoril tudi o prvih letih svoje kariere, ko je poziral kot akt model na kolidžu Edinburgh College of Art. Razložil je, da je to delo sprejel, da je lahko preživel, ter da je bil eden v skupini od treh modelov. “Tam je bil še en starejši moški, ki je to počel že leta; ena privlačna mlada ženska in jaz,” je dejal.

Sicer je prvi in originalni James Bond, kot mu tudi rečejo, umrl pri devetdesetih na Bahamih, mirno v svojem spanju, je povedala njegova družina. Razloga smrti niso navedli, je pa njegov sin Jason povedal, da se oče že nekaj časa ni počutil dobro.

Njegova žena Micheline in dva sinova, Jason in Stephane, so potrdili, da je umrl mirno v spanju v krogu svoje družine. Pogreb bo potekal v ozkem družinskem krogu, ostalo pa bo sledilo, ko se konča kalvarija z virusom.

PREBERITE TUDI: To je najbolj seksi moški 2019, pravijo pri People

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.