Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pozor! V ponedeljek, 17. 2., prihaja prvi retrogradni Merkur 2020

14. feb 2020 13:46
0

Pa imate spet krivca za vse svoje težave – v ponedeljek, 17. februarja, se bo Merkur ponovno obrnil retrogradno, kar praviloma ne pomeni nič dobrega. To obdobje bo trajalo do 10. marca, se pa njegov vpliv začne že malce prej (2. februarja) in traja še malo po zaključku (do 29. marca).

Merkur se obrne retrogradno trikrat na leto. Sicer se Merkur še naprej pomika okoli sonca in vedno v isti smeri, a ko deluje, da gre nazaj, gre za optično iluzijo. Je planet, ki vlada komunikaciji, potovanjem, sklepanju poslov ipd. V tem obdobju se zato ni priporočljivo lotevati novih podvigov in se je bolje držati preverjenega. Lahko sicer planirate in raziskujete, a ne pojdite v akcijo.

S poznavanjem obdobij retrogradnega Merkurja lahko bolje planirate svoje podvige, saj je manj možnosti, da se vam ponesrečijo. Kadar je Merkur retrograden, opazite več težav na področju komunikacije, pokažejo pa se lahko tudi težave na potovanjih in družinskih in partnerskih odnosih.

V letu 2020 bodo sicer vsi planeti retrogradni, nekateri celo večkrat (Merkur in Uran).
 

Nasveti za obdobje retrogradnega Merkurja

 • V tem obdobju se izogibajte potovanjem.
 • Če že potujete, (najmanj) dvakrat preverite vse datume in ure ter rezervacije.
 • Ne podpisujte pogodb.
 • Dvakrat preberite elektronska in sms sporočila, preden jih odpošljete.
 • Preverite vse načrte in posle, a za končne odločitve počakate, da Merkur pride iz retrogradnega gibanja.
 • Bodite previdni pri komunikaciji in pripravljeni na jezne ljudi in napačno razumevanje.

Kar se tiče partnerskih odnosov, bo vplival negativno na vaše razpoloženje, zato se izogibajte prehitro izrečenim besedam in prenagljenim odločitvam in raje globoko zadihajte.

Nekateri krivijo retrogradni Merkur za vse, kar jim gre narobe v življenju. A to ni vpliv Merkurja, zato ta čas raje izkoristite za to, da se malce distancirate od vsega in ocenite vse, kar se vam je dogajalo v zadnjem času; kam dajete svojo energijo in kaj si zares želite. Skratka, retrogradni Merkur je idealni čas, da reanalizirate, kdo ste in kaj počnete, a ne sprejemate drastičnih odločitev in sprememb, dokler se ne zaključi.
 

Prvi retrogradni Merkur 2020 bo v znamenjih Rib in Vodnarja: 17. februar - 10. marec

Vodni znaki so čustveni in to velja tudi za Ribi in Vodnarja, ki sta polna senzibilnosti, domišljije, zmede in občutkov. Z Merkurjem v vodnih znakih lahko pričakujemo revizijo nezavednih čustvenih vzorcev razmišljanja. Kaj vam daje občutek varnosti in pripadnosti? In ko reagirate v afektu, brez premisleka? Retrogradni Merkur v Ribah in Vodnarju bo povzročil, da se boste začeli tega zavedati in vam omogočil, da to popravite in svojo dušo psihološko očistite.

Retrogradni Merkur v Ribah lahko vodi v zmedenost, napačne predstave in iluzije. A znak Rib je hkrati tudi najbolj duhoven, kreativen in sočuten. Obdobja, ko se Merkur obrne retrogradno, pa prinašajo tudi nove priložnosti. Dobili boste priložnost zaceliti staro rano ali razrešiti staro zamero. Lahko obnovite zanemarjeno duhovno vadbo ali ponovno obudite kreativni projekt, ki ste ga odrinili na stran. Izkoristite tudi njegove prednosti.

PREBERITE TUDI: Majevski horoskop: Kateri znak zodiaka ste?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.