Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Poletni jeans

Poletni jeans

7. avg 2008 10:40 Andreja Roškar
2

Jeans je najbolj vsestransko uporabljena surovina v modni industriji, saj ga je izjemno enostavno vključiti v želen videz. Letos sta ga v svojo poletno kolekcijo v veliki meri vključila Chanel s kar enajstimi videzi, med katerimi so tudi kopalke, ter Dolce & Gabbana v svoji znamki D&G, ki je znana po bolj sproščenih, ulično trendovskih oblačilih.

Zaradi njegove surovosti ga je mogoče oblikovati in vključiti v videze za vse dnevne priložnosti. Prav zaradi tega pa se ga je potrebno izogibati ob priložnostih, ki zahtevajo veliko elegance in uglajenosti. Vendar pa je tudi jeans, tako kot ostale materiale in oblačila, potrebno prilagoditi letnemu času. Poletni jeans je tanjši, bolj fino obdelan in ga običajno sestavlja čisti bombaž, ki omogoča lepši padec oblačila. Izjema so „skinny“ modeli hlač, kjer je elastan skorajda nujen zaradi enostavnejšega oblačenja in udobnega nošenja. Poletni jeans se razlikuje tudi v seriji oblačil, za katere je uporabljen, in seveda krojih le-teh.

Karen Walker Miss Sixty Christopher Kane

Eden izmed najpopularnejših poletnih kosov so kratke hlače. Letos so kratke hlače izjemno kratke, vendar kljub temu popolnoma prekrivajo zadnjico. Če vaša postava ni popolna, se ozkim modelom kratkih hlač raje izogibajte. Boljša izbira bodo kratke hlače z malenkost širšimi hlačnicami, ki lepo padejo po bokih in se zaključijo cm ali dva pod zadnjico. Pri kupovanju katerega koli oblačila je prileganje izjemno pomembno, pri kratkih hlačah pa je ključnega pomena, saj vam morajo biti popolnoma prav. Če se ozek model pri gibanju ali sedenju "zareže" v kožo, ste izbrali premajhno številko ali napačen model. Širši model vam mora lepo ležati v pasu ali na bokih, če gre za nižji model, stegen pa se ne sme oprijemati.

Miss Sixty Allegra Hicks Badgley Mischka

Pojdi na stran

2

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Barbi5

   • 12. avg 2008 9:07

    Super članek, ni kaj!
    Vendar sama jeansa ne nosim... zakaj? Nevem, nekako ne najdem elegance v njem... pa včasih vidim elegantno oblečeno punco, ki ima jeans na sebi... nevem, očitno se v tej smeri ne znam obleči; pa niti ne pogrešam jeansa. Meni se zdi, da mi hlače dodajo vsaj 2-3kg navidezno, čeprav zaenkrat nimam preveč kg... ah... tak pač je!
    Ocena članka pa vseeno +5 ;))

   0
   • LIVvy

   • 8. avg 2008 13:11

    Andreja, super članek z zelo uporabnimi in nazornimi nasveti ter usmeritvami. Jeans je zaradi svoje versatilnosti tudi meni zelo ljub v vseh letnih časih in stalnica v garderobni omari.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.