Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

8 zabavnih dejstev o otrocih, rojenih v oktobru

9. okt 2017 12:00
0

Oglasno sporočilo

... značilnosti oktrobrskih otrok? Otroci, rojeni oktobra, naj bi imeli nekaj prav posebnih značilnosti. Preberite, katerih - malo za šalo, malo zares.

PREBERITE TUDI: Jesen - zadnji in najlepši nasmeh leta


 

Večja je verjetnost, da bo atlet

Raziskave kažejo, da so oktobrski otroci bolj fizično sposobni in športni od tistih, rojenih v drugih mesecih. Raziskava, objavljena v Mednarodnem časopisu športne medicine, je testirala moč, vzdržnost in kardiovaskularno sposobnost 9.000 otrok, starih od 10 do 16 let, in ugotovila, da so bili rojeni oktobra in novembra, bistveno boljši od svojih vrstnikov. Ker se rodijo po poletju, ko je veliko sončnih dni in ko noseče mame dobijo več D vitamina, imajo otroci boljše kosti in mišice.

Verjetno se ne rodijo na noč čarovnic

Manj žensk rodi na noč čarovnic kot na druge dneve v tem mesecu, je pokazala raziskava, ki so jo opravili raziskovalci na šoli za javno zdravje Yale University. Znanstveniki domnevajo, da jih ta dan zaradi svojih strašljivih značilnosti podzavestno odvrača od poroda.

Imajo dva rojstna kamna (opal in turmalin)

In oba sta naravnost čarobna. Ampak opal lahko prinese nesrečo tistim, ki ga nosijo, čeprav niso rojeni oktobra. Kar zagotovo veste, če verjamete v moč kistalov.

So tehtnice ali škorpijoni

Tehtnice (rojene med 23. septembrom in 22. oktobrom) naj bi bile iskrene, prijazne in ljubitelji harmonije in miru. Škorpijoni (rojeni med 23. oktobrom in 22. novembrom) so znani kot zvesti, močni in skrivnostni.

V oktobru je bilo rojenih več predsednikov kot katerikoli drugi mesec

Si želite, da bo vaš oktobrski otrok glavni vodja? To ni nemogoče. Več ameriških predsednikov in drugih svetovnih vodij je proslavilo svoj rojstni dan prav v mesecu oktobru.

Imajo dobro družbo tistih, ki so tudi rojeni v oktobru

V oktobru je rojenih kar nekaj lepih in uspešnih ljudi, vključno z Julio Roberts (28. oktober), Mattom Damon-om (8. oktober), Kate Winslet (5. oktober) in Bruno Mars-om (8. oktober).

Imajo manj verjetnosti za kardiovaskularne bolezni

Po raziskavi Columbia University Medical Centre imajo ljudje, rojeni septembra, oktobra in novembra, manj verjetnosti, da bodo imeli kardiovaskularne bolezni. Kar nas pripelje do naše naslednje točke ...

Verjetno bodo živeli do 100 let

Raziskave na Univerzi v Chicagu ugotovile, da so tisti, rojeni v jesenskih mesecih, bolj pogosto živeli do starosti 100 let. Ena možna razlaga je, da se je to zgodilo zato, ker niso bili izpostavljeni sezonskim okužbam ali sezonskem pomanjkanju vitamina v zgodnjem življenju, kar lahko povzroči dolgotrajno škodo na zdravju osebe.

PREBERITE TUDI: Zdrav način življenja se dolgoročno obrestuje

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!