Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Odstranjevanje bukalne maščobe – kaj je to in ali potrebujete?

2. jan 2023 9:09
0

Če spremljate zvezdniške lepotne trende in platformo TikTok, potem ste zagotovo že naleteli na trend odstranjevanja bukalne maščobe (buccal fat removal). "Le kaj, za božjo voljo, pa je to?" ste se najverjetneje vprašali.


 

Kaj pomeni odstranjevanje 'bukalne' maščobe?

Gre za trend odstranjevanja 'odvečne' maščobe pod ličnicami, da te pridejo bolj izrazite. Močno poudarjene, izrazite ličnice namreč veljajo za lepotni trend, zato si želijo mnoge ženske posnemati ta videz.

Če so naše ličnice naravno kolikor toliko izrazite, jih lahko še dodatno poudarimo z ustreznim senčenjem in osvetljevanjem; če pa naš obraz ima pretirano izklesanih potez, pa se mnoge ženske odločijo z oblikovanje s pomočjo lepotnih posegov.

Videz poudarjenih ličnic se lahko tako doseže z dvema postopkoma ali pa kombinacijo obeh: prvi je ta, da se v ličnice vbrizga polnila, da so bolj izrazite; drugi pa ta, da se pod lično kostjo odstrani maščobo, zaradi česar lična kost bolj izstopi in ličnica pride bolj poudarjena.

Odvisno od tega, kako (ne)izrazite so ličnice in kako izrazit videz želi posameznica, se lahko kombinira tudi oba posega. Zvezdnice, ki so se že odločile za ta poseg, so, med drugimi, Chrissy Teigen, Lea Michelle, Zoe Kravitz, Megan Fox, Margot Robbie, Eiza González, Angelina Jolie Demi Moore in Sophie Turner, menda pa tudi Bella Hadid in nepo otrok Amelia Gray Hamlin, ki sta tudi sicer videti precej spremenjeni.

 

 

Kako je to videti, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Michele (@leamichele)

 

 

 

Kako poteka postopek in koliko stane?

Postopek menda kirurg izvede s pomočjo lokalne anestezije in nato s kanilo odstrani maščobo pod ličnicama. Nekaj dni po posegu je obraz na tem predelu izjemno zabuhel, da je rezultat videti prav nasproten, potem pa se oteklina nekaj tednov umirja. Končni rezultat je menda šele po nekaj mesecih, ku uplahnijo še zadnji ostanki oteklin.
Cena je od približno 1000 EUR dalje, v ZDA pa med 2000 in 5000 dolarji.

Se pa glede na to, da z leti izgubljamo maščobo na obrazu, zaradi katere smo videti mladostni, in postaja čedalje bolj dragocena, vprašamo, kako bodo te ženske izgledale na stara leta, ko bodo izgubile še tisto malo maščobe z obraza.

Kaj pravite o tem novem trendu?
 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čedalje več ljudi ima težave s ščitnico – s hipotirozo, Hashimotovo boleznijo, hipertirozo in Gravejevo boleznijo.