Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Obisk opere

Opera & balet

16. apr 2009 11:09 Petra Greiner
4

Oglasno sporočilo

Prostori opere, teatra in drugih kulturnih hramov niso nikoli tako nedosegljivi ali strašljivi, da bi si morale beliti glavo z obleko, če si želite ogledati predstavo.

Seveda je prijetno, če že ne želeno, napraviti spremembo iz vsakodnevne nošnje kavbojk in balerink ter skočiti v obleko, krilo ali celo zavidanja vreden kostim, ki vas ne spominja na mamo.
Mene osebno temni prostori in gledališki podiji niso zanimali nič prej kot v študentskih časih, pred tem le kinodvorane in šolske predstave. Torej kličem: nikoli ni prepozno začeti z ogledovanjem gledaliških vsebin. Morda vas bo prevzelo, očaralo, želele se boste urediti brez tega, da bi se obremenjevale, ali vas bodo cestni pogledi spraševali, kam, in začele tako ob klasičnih kot nadrealistično modernih vsebinah celo uživati.

 opera


Opera, balet

Pravilo operne toalete še zdaleč ni 'black tie', vendar so starejši moški večinoma resda v oblekah, mlajši obdržijo le suknjič in sproščeno sedijo v kavbojkah, ženske pa se po večini držijo črne barve zaradi preverjenosti in navade. Vendar za teater še zdaleč ni treba poseči le po črni barvi. Zakaj bi se morale pomešati v množico, če lahko zasijete v svojih barvah? V tesno prilegajočih se oblekah pokažite le adute in zakrijte pomanjkljivosti, nadenite šal čez gola ramena in se dvignite v še vedno udobnih petah. Kombinacije pa naj kljub vsemu ne bodejo v oči.

opera_oblacila


Torbica: Osnovno pravilo se nanaša na velikost, ki naj ne presega formata A4 in jo je mogoče držati v rokah, za ročaj, v dlani ali položeno pod roko. Vsekakor naj ne bo moteča in s seboj vzemite le najnujnejše. Ogledalce, šminko za popravke, robček in nekaj denarja, če vas ne vabi moški spremljevalec. Šminko popravljajte izključno v toaletnih prostorih, in ne sede v dvorani, tudi če imate občutek, da vas nihče ne vidi.

vecerne_torbice


Čevlji: Dandanes čevlje kombiniramo z obleko. Tako obujemo lepe balerinke ali odprte poletne čevlje. Gotovo pa ne pripešačimo v zaprte prostore v športnih copatah, gumijastih škornjih ali poletnih natikačih, s katerimi skočimo v trgovino po mleko. Nogavice niso protokolarna nuja, zato jih lahko v toplih dneh pustite v omari.

vecerni_cevlji

Pojdi na stran

4

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Stella Alex

   • 21. apr 2009 10:42

    Krasen članek, spisan od prave osebe, ki se na zadevo resnično spozna! Malenkosti so pomembne ja... :)))

   0
   • Pegasus

   • 18. apr 2009 11:32

    Krasno in zelo uporabno, nazorno. Na takšne stvari je dobro večkrat pomisliti in jih ponovno obnoviti, sploh malenkosti so tiste, ki rade uidejo iz spomina, so pa zelo pomembne.
    Bravo, Petra!

   0
   • Malina

   • 18. apr 2009 11:01

    bravo Petra, eden tvojih najboljših člankov! uporabni nasveti, ki se morda zdijo znani, a se človek pogosto vseeno znajde v zadregi. posebno všeč mi je tudi zelo primeren in dobro izbran slikovni material.

   0
   • SPA

   • 17. apr 2009 10:04

    Bravo in hvala Petra za ta krasen članek!

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ker so se, med drugim, zaprli tudi vsi fitnes centri in športni klubi, imajo mnogi zelo omejene možnosti gibanja.