Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nove, zanimive ugotovitve glede e-mailov

20. jun 2018 11:09
0

Oglasno sporočilo

Ste poslali pomembno sporočilo preko elektronske pošte, pa še niste prejeli odgovora? Kakšne možnosti imate, da odgovor prejmete v eni uri? Raziskave so pokazale, da na to, kako dolgo boste čakali na odgovor vpliva več dejavnikov, vključno s prejemnikovo starostjo, kje pogledajo email, koliko pošte prejmejo in seveda, dejavnik časa.

PREBERITE TUDI: Kaj se zgodi, če se malo 'odklopite' ?

Raziskava je preučevala, kako prejeta sporočila vplivajo na obnašanja prejemnikov in koliko časa potrebujejo, da na email odpišejo. Medtem ko se morda sprašujete, če e-pošta ni nikoli prišla ali je zašla v neželeno (vsiljeno) pošto, morate upoštevati, da raziskovalci pravijo, da se 90 odstotkov ljudi odzove v enem dnevu ali dveh od prejema e-pošte, na katerega nameravajo odgovoriti. Najverjetnejši čas odgovora je dve minuti, polovica prejemnikov pa se bo odzvala v manj kot eni uri.

Starost je tudi kazalnik za hitrost odgovora na e-pošto. Mlajši ljudje hitreje odgovarjajo, vendar pišejo krajše odgovore. Najstniki so bili najhitrejši, z odzivnim časom v povprečju 13 minut. Mladi odrasli, stari 20-35 let, so se v povprečju odzvali na 16 minut od prejem e-pošte, medtem ko so od 35 do 50 let stari posamezniki v povprečju odzvali v 24 minutah. Starejši od 51 let so se odzvali po približno 47 minutah.

Medtem ko ni bilo nobene velike razlike glede spolov, boste morda morali počakati približno 4 minute dlje za odgovor na email od ženske, kot moškega. Platforma ima tudi ključno vlogo: če nekdo dela iz prenosnega računalnika, bo v povprečju potreboval skoraj dvakrat toliko časa, da bi se odzval, kot če bi uporabljal mobilni telefon.

Največ je bilo e-sporočil, ki so vsebovali okoli 5 besed. Več kot polovica odgovorov na e-pošto vsebuje manj kot 43 besed in samo 30 odstotkov e-poštnih sporočil je daljših od 100 besed. 

Raziskovalci so ugotovili, da se ljudje, ki medsebojno komunicirajo preko e-pošte sprva posnemajo med seboj glede na dolžino e-poštnih sporočil, vendar se kasneje ta podobnost nekje do sredina pogovora ustavi. Dolga zamuda pri končnem odgovoru pomeni, da je pogovor verjetno končan.

PREBERITE TUDI: 30 pravil bontona, ki bi jih moral poznati (in upoštevati) vsakdo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Nanika1991 pred 3 dnevi
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi si želimo, da bi tudi ‘na stara leta’ imeli bistre misli in dober spomin. Na kaj moramo misliti že sedaj?