Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nov kožni test za hitrejšo in zanesljivejšo alternativo testiranju na živalih

29. okt 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

... alternativo testiranju kozmetike na živalih. Test z imenom Skimune temelji na uporabi človeške kože in imunskih celic, s pomočjo katerih odkrije reakcije na kemikalije in zdravila kot so npr. alergijske reakcije in mehurji in drugi izpuščaji.

Snovalci trdijo, da je Skimune test tudi hitrejši kot večina podobnih testov in zato omogoča podjetjem, da zmanjšajo svoje stroške z razvojem izdelka in časom, ki ga potrebujejo, da izdelek pride na trg. Test so pred kratkim tudi zelo uspešno testirali v več farmacevtskih podjetjih, tako, da gre za zares obetavno iznajdbo, ki bo rešila mnoge živali pred nepotrebnim trpljenjem.

Profesorica Anne Dickinson, direktorica podjetja Alcyomic, ki je test razvilo, je komentirala: "Ta kožni test nudi natančno in hitro alternativo testiranju na živalih in zagotavlja povezavo med laboratorijskimi testi za nova zdravila in prvo stopnjo kliničnih testiranj na ljudeh."

Kožni test Skimune ima kratko, le dva tedna trajajočo dobo, v kateri se celice obnovijo in tako hitreje pokaže težave, ki se v zgodnjih fazah testiranja na živalih ne pokažejo, prav tako ne na testih s pomočjo računalniških simulacij kot je npr. testiranje občutljivosti, zato lahko kozmetičnim in farmacevtskim podjetjem prihrani čas in denar, živalim pa trpljenje.

Test je posebej ustvarjen za testiranje neželenih imunskih odzivov in ne toliko z toksikološke odzive. Profesorica Dickinson je dodala: "Dokazali smo že da deluje v seriji testiranj novih zdravil. Ne iščemo nadomestka toksikoloških testov temveč njim dopolnilni test. To je test, ki bo v kombinaciji s testi, ki so trenutno na voljo, dal več gotovosti in informacij."

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 h
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 17 h
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 19 h
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 20 h
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 1 dnevom
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Danes pred 17 leti je nastal otročič, ki je kaj kmalu postal prvi in največji ženski spletni portal.