Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nov kožni test za hitrejšo in zanesljivejšo alternativo testiranju na živalih

29. okt 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

... alternativo testiranju kozmetike na živalih. Test z imenom Skimune temelji na uporabi človeške kože in imunskih celic, s pomočjo katerih odkrije reakcije na kemikalije in zdravila kot so npr. alergijske reakcije in mehurji in drugi izpuščaji.

Snovalci trdijo, da je Skimune test tudi hitrejši kot večina podobnih testov in zato omogoča podjetjem, da zmanjšajo svoje stroške z razvojem izdelka in časom, ki ga potrebujejo, da izdelek pride na trg. Test so pred kratkim tudi zelo uspešno testirali v več farmacevtskih podjetjih, tako, da gre za zares obetavno iznajdbo, ki bo rešila mnoge živali pred nepotrebnim trpljenjem.

Profesorica Anne Dickinson, direktorica podjetja Alcyomic, ki je test razvilo, je komentirala: "Ta kožni test nudi natančno in hitro alternativo testiranju na živalih in zagotavlja povezavo med laboratorijskimi testi za nova zdravila in prvo stopnjo kliničnih testiranj na ljudeh."

Kožni test Skimune ima kratko, le dva tedna trajajočo dobo, v kateri se celice obnovijo in tako hitreje pokaže težave, ki se v zgodnjih fazah testiranja na živalih ne pokažejo, prav tako ne na testih s pomočjo računalniških simulacij kot je npr. testiranje občutljivosti, zato lahko kozmetičnim in farmacevtskim podjetjem prihrani čas in denar, živalim pa trpljenje.

Test je posebej ustvarjen za testiranje neželenih imunskih odzivov in ne toliko z toksikološke odzive. Profesorica Dickinson je dodala: "Dokazali smo že da deluje v seriji testiranj novih zdravil. Ne iščemo nadomestka toksikoloških testov temveč njim dopolnilni test. To je test, ki bo v kombinaciji s testi, ki so trenutno na voljo, dal več gotovosti in informacij."

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...