Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Neverjetne zgodbe: Enojajčni dvojici rodili svojega prvega otroka na isti dan

13. maj 2022 12:12
0

Ko sta odraščali, sta enojajčni dvojčici Jill Justiniani in Erin Cheplak skoraj vse počeli usklajeno in 5. maja sta obe rodili prvega otroka, sinova.

"Skupaj sva se igrali, spali in jedli," je povedala 30-letna Jill iz Kalifornije. "Starša sta govorila, da sva imeli svoj jezik. V svojih posteljah sva bili ena ob drugi in proizvajali zvoke, ki so se slišali kot tuljenje. Jaz sem izdala zvok in Erin se je odzvala."

Zdaj sta skupaj postali mamici – in to na isti dan, v isti bolnišnici, z le nekaj ur razlike. Obe sestri sta 5. maja pozdravili sinova, pri čemer je vsak tehtal 7 kilogramov in 3 unče ter meril 20 centimetrov. "Zdi se mi, kot da bi se moralo zgoditi," pravi Jill. "To je sicer precej presenetljivo – saj kakšne pa so možnosti? Vendar jasno, da se nama je to zgodilo."

Čeprav sta sestri načrtovali, da bosta zanosili istočasno: "Vedno sva govorili, da bi bilo to za naju zelo zabavno," pravi Erin,, a jima porod na isti dan ni prišel na misel. 

Jill so 5. maja v bolnišnici Kaiser Permanente v Anaheimu načrtovali carski rez, ker so zdravniki ugotovili, da je njen sin Oliver v sedečem položaju. Erinin otrok Silas naj bi se rodil 15. maja. Vendar je 5. maja zjutraj Erin odtekla voda. 

"Poklicala sem svojega moža Zacha in rekla: 'Okej, to ni šala. Pravkar mi je odtekla voda. Potrebovala bom, da prideš domov iz službe in me odpelješ v porodnišnico," se spominja. "Naslednji klic sem opravila z Jill in rekla: 'Okej, to ni šala, ampak ravnokar mi je odtekla voda. Jill je rekla: "Dobro. No, vidimo se tam. "

Jillin poseg je bil načrtovan za 13.30, vendar je bil odložen zaradi nekaj nujnih carskih rezov v bolnišnici tistega dne. Medtem je Erin prispela v bolnišnico ob 9.30 in kmalu začela rojevati. Jill in njen mož Ian sta se več ur pridružila Erin in njenemu možu Zachu v njuni sobi.

"Bili smo štirje in vsi skupaj smo bili podporni sistem," pravi Erin. "Bila sta tam ob mojih močnih krčih, brez te podpore tega ne bi zmogla." 

Oliver se je rodil ob 18.39, Silas pa ob 23.31, nato pa sta para dobil še eno presenečenje. "Poznala sva Oliverjeve številke. Bila sem nekako takole: "Okej, super. To je precej velik otrok," pravi 34-letni Zach, ki je prav tako dvojček. 

"Nato je medicinska sestra določila Silasovo težo in dolžino.  Popolnoma enako. Rekel sem si: "Se norčujete iz mene?"," nadaljuje. "Bilo je naravnost neverjetno."

Erin, Jill in njuni dojenčki so imeli sobe druga nasproti druge. Po odpustu ob istem času so se vrnile vsaka na svoj dom – le pet minut narazen. "To je tak blagoslov, da si si tako blizu," pravi Erin, ki je živela približno 45 minut stran v Long Beachu, ko je ugotovila, da je noseča. 

Z Zachom sta se preselila v Yorba Lindo, da bi lahko otroci odraščali skupaj.

"Ker sva enojajčni dvojčici, z Jill ne poznava nobene razlike, razen tega, da vse življenjske poti preživljava skupaj," pravi Erin. "To je izkušnja, ki je bila neverjetna in ki jo z Jill zelo ceniva. Ena drugi sva najboljši prijateljici in zavedanje, da bosta najina sinova odraščala z možnostjo podobne izkušnje, je velik blagoslov," nadaljuje. "Za to sva zelo hvaležni."

Ian je Jill spoznal v srednji šoli, par pa se je avgusta 2019 poročil. "Ko sem z njima odraščal: ko rečeta, da sta si najboljši prijateljici; ko rečeta, da se opirata ena na drugo," pravi, "res, res se opirata."

Medtem sta se 34-letna Erin in 34-letni Zach oktobra 2020 poročila na manjši slovesnosti, vendar sta zaradi 'pandemije' COVID-19 veliko praznovanje preložila na 21. avgust 2021.

Zjutraj na dan slavja me je "poklicala Jill in rekla: 'O moj Bog, nikoli ne boš verjel, ampak sem noseča,'" se spominja Erin. "Midva pa sva devet dni pozneje sva na medenih tednih na Maldivih ugotovila, da sem noseča."

Zakonca imata veliko pomoči, saj z njima živi Ianova mama, medtem ko so starši dvojčic oddaljeni le 15 minut vožnje.

Dojenčka, ki sta zaradi dejstva, da sta Erin in Jill enojajčni dvojčici, genetsko bolj podobna polbratoma kot bratrancema, sta se že začela zbliževati in skoraj vsak dan uživata v skupnih obiskih. 

"To naju tako veseli," pravi Erin, "in zelo sem vesela, da to lahko delim z drugimi."
 

PREBERITE TUDI: Zakaj so dvojčki nekaj posebnega?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Strokovnjakinja za kraljevi slog je razkrila vzrok za nov poslovno-eleganten sartorialni videz valižanske princese.