Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Neprestano razmišljanje o prihodnosti nam lahko škoduje

16. okt 2018 9:55
0

Oglasno sporočilo

Potem ste zagotovo neprestano v skrbeh in premišljujete o stvareh, ki se verjetno ne bodo niti zgodile. To vas vodi do tega, da postanete pesimist. Zaobjame vas negativizem, in vedno si predstavljate najhujše scenarije, ki vas lahko doletijo. 

PREBERITE TUDI: Kako prenehati skrbeti?

Ustvarjate težave, ki ne obstajajo

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, ustvarjate probleme, ki po vsej verjetnosti niti ne obstajajo. Nezavedno ali zavedno se pripravljate na situacije, ki vas lahko doletijo, čeprav vas verjetno sploh ne bodo in je vse plod vaše domišljije. Dobro je, da smo pripravljeni, seveda, a to ne pomeni, da moramo biti s tem obsedeni. Nezdravo se je osredotočiti na slabo, saj vaše telo vsako misel zajema in to je slabo za vaše zdravje. Moč misli ima dejansko svojo moč, počutite se lahko zelo živčno, nervozno in slabo. 

Ne živite v trenutku

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, pozabljate uživati v sedanjosti. Ne vidite lepot druženja s svojo družino ali prijatelji. Ne opazite lepot narave okoli vas. Živite v svojih mislih, namesto v realnem svetu. Če neprestano razmišljate o prihodnosti, se izpostavljate stresu. Ne uživate v hrani, ki jo jeste. Ob vožnjah z avtomobilom vedno čakate, kaj se bo zgodilo. Neprestano se sprašujete, kaj vam bo življenje prineslo, namesto, da bi uživali v trenutku. 

Pozabljate na stvari, ki so pomembne

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, gledate samo na celotno sliko in pozabljate na majhne stvari – majhne korake, ki vas lahko prinesejo do uspeha. Preveč pozornosti dajete na dogajanje okoli vas, ki ni pomembno in pozabljate na stvari, ki so pomembne.

Pozabljate sedanjost

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, uničujete svojo prisotnost. Verjamete temu, da boste čez 2, 5 ali 10 let srečnejši. A vse, kar s tem delate, je to, da si svojo prihodnost zamišljate boljšo, medtem ko sedanjost popolnoma razvrednotite z mišljenjem, da je slaba.

Prenehajte pretirano skrbeti za prihodnost. Prihodnost še ni prišla, ko pa bo, vam ne bo všeč, saj se bo takrat prelevila v sedanjost, ki pa jo tako ali tako zanemarjate. 

Seveda to ne pomeni, da morate prenehati razmišljati o jutri. Delajte to, kar vas veseli, delajte na lepši prihodnosti, mislite pozitivno, verjamite vase in v svoje cilje in opustite strahove za prihodnost. 

Prenehajte se mučiti z nepotrebnimi slabimi mislimi. Nehajte razmišljati o nekoč, saj zaslužite srečo že danes. 

PREBERITE TUDI: Pozitivno razmišljanje za srečno življenje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin pred 23 h
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.