Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Izberite pravi vzorec in barvo kopalk za svojo postavo

Izbira barv in vzorcev

25. maj 2011 0:00 Andreja Roškar
1

Oglasno sporočilo

Na željo članic Planeta Lepote predstavljamo še barve in vzorce kopalk ter njihovo uporabo glede na tip postave. Najprej se bomo posvetili barvam, nato pa še vzorcem, ki bodo pomagali pri oblikovanju vaše postave.

Izbira barv

Pri izbiri barv za katerokoli oblačilo velja splošno pravilo – na delih telesa, ki jih želite poudariti, uporabljajte svetle barve, na delih, ki jih želite skriti, pa temne barve. To velja praktično za vse barve. Če imate velike prsi in/ali široke boke, ki jih želite skriti oziroma optično zmanjšati ali zožati, bodo najbolj primerne kopalke v temnih barvah kot so črna, vsi temni odtenki hladnih barv (modra, zelena, vijoličasta) ter rjava barva.

V primeru, da so vaše prsi majhne in/ali boki ozki ter bi jih radi optično povečali, bo najboljša izbira bela barva. Ko bi radi svojo postavo ali dele telesa poudarili bodo najboljša izbira čim ­bolj živi odtenki vseh barv. Za večji poudarek izberite res žive barve kot so turkizna, rumena, rdeča in oranžna barva.

Barva kopalk, primerna vaši postavi

Pri izbiri barv kopalk je pomemben tudi ten kože. Bela in flouroscentne barve bodo najbolj pristajale močno porjavelim ženskam, črna in pastelne barve (torej vse osnovne barve mešane z belo) bodo najlepše pristajale ženskam s srednjo porjavelostjo, ostale barve pa so primerne za vse vrste porjavelosti.

Če s svojim tenom kože niste zadovoljne in bi želele biti bolj porjavele, si lahko več o zdravi porjavelosti preberete v članku Uspešna samoporjavitev.

Izbira vzorcev

Medtem ko se barva izbira na osnovi delov telesa, ki jih želite poudariti ali skriti, bodo vzorci tisti, ki bodo kroju kopalk pomagali optično preoblikovati vašo postavo.

Za preoblikovanje postave so najbolj primerni vzorci črt oziroma linij. Ni nujno, da so linije ravne, pomembno je, da 'potujejo' v določeno smer. Vzorec vodoravnih linij izberite, če bi rade razširile svojo postavo. Tako so vodoravne linije primerne za optično razširitev bokov ter prsi. Vendar je pri zgornjem delu kopalk potrebno paziti, saj vzorec vodoravnih linij lahko prsi optično potlači (še posebej pri zgornjih delih brez oblikovanih košaric ali trikotnikov).

­Vzorec kopalk, primeren vaši postavi­­

 
Navpične linije so primerne za podaljšanje in ožanje telesa. V primeru, da imate krajši trup, ga bo tankini z vzorcem navpičnih linij optično podaljšal. Široki boki prav tako lahko delujejo ožji pri izbiri takšnega vzorca.

Diagonalne linije pa so uporabne predvsem za zgornje dele kopalk. Diagonale, ki potujejo od ramen proti sredini prsi (v obliki črke V), bodo prsi optično povečale oziroma ustvarile polnejši videz, zato so še posebej primerne za ženske z manjšimi prsmi. Diagonale v nasprotni smeri pa bodo prsi optično pomanjšale.

Vzorci, primerni postavi - diagonalne črte Vzorci, primerni postavi - navpične črte

Pri ostalih vzorcih je pomembna le velikost. Ženske z manjšimi prsmi se izogibajte prevelikim vzorcem, raje izberite vzorce iz majhnih rožic, krogov ali pa enobarvne kopalke z enim samim detajlom na sredini. Zelo primeren je tudi en sam detajl kjerkoli na košarici modrčka. Za ženske z večjimi prsi pa so primerni večji vzorci, treba pa se je izogibati izjemno majhnim vzorcem ter posameznim detajlom na enobarvni podlagi.

Vzorci primerni postavi - velik vzorec Vzorci, primerni postavi - droben vzorec­­

Pomembno je poudariti tudi, da je optično preoblikovanje včasih res minimalno in ga niti ni mogoče doseči brez izbire pravega modela kopalk. Zato vam predlagamo, da najprej izberete najprimernejši model kopalk glede na vašo postavo in nato z barvami in vzorci dosežete popoln videz. Več o modelih kopalk si lahko preberete v članku Modeli kopalk – kateri mi pristajajo? Želimo vam lepo poletje in čim več užitkov v novih kopalkah.

Fotografije: victoriassecret.com

1

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • madeira*

   • 27. maj 2011 15:25

    Hvala Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.