Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Izberite pravi vzorec in barvo kopalk za svojo postavo

Izbira barv in vzorcev

25. maj 2011 0:00 Andreja Roškar
1

Oglasno sporočilo

Na željo članic Planeta Lepote predstavljamo še barve in vzorce kopalk ter njihovo uporabo glede na tip postave. Najprej se bomo posvetili barvam, nato pa še vzorcem, ki bodo pomagali pri oblikovanju vaše postave.

Izbira barv

Pri izbiri barv za katerokoli oblačilo velja splošno pravilo – na delih telesa, ki jih želite poudariti, uporabljajte svetle barve, na delih, ki jih želite skriti, pa temne barve. To velja praktično za vse barve. Če imate velike prsi in/ali široke boke, ki jih želite skriti oziroma optično zmanjšati ali zožati, bodo najbolj primerne kopalke v temnih barvah kot so črna, vsi temni odtenki hladnih barv (modra, zelena, vijoličasta) ter rjava barva.

V primeru, da so vaše prsi majhne in/ali boki ozki ter bi jih radi optično povečali, bo najboljša izbira bela barva. Ko bi radi svojo postavo ali dele telesa poudarili bodo najboljša izbira čim ­bolj živi odtenki vseh barv. Za večji poudarek izberite res žive barve kot so turkizna, rumena, rdeča in oranžna barva.

Barva kopalk, primerna vaši postavi

Pri izbiri barv kopalk je pomemben tudi ten kože. Bela in flouroscentne barve bodo najbolj pristajale močno porjavelim ženskam, črna in pastelne barve (torej vse osnovne barve mešane z belo) bodo najlepše pristajale ženskam s srednjo porjavelostjo, ostale barve pa so primerne za vse vrste porjavelosti.

Če s svojim tenom kože niste zadovoljne in bi želele biti bolj porjavele, si lahko več o zdravi porjavelosti preberete v članku Uspešna samoporjavitev.

Izbira vzorcev

Medtem ko se barva izbira na osnovi delov telesa, ki jih želite poudariti ali skriti, bodo vzorci tisti, ki bodo kroju kopalk pomagali optično preoblikovati vašo postavo.

Za preoblikovanje postave so najbolj primerni vzorci črt oziroma linij. Ni nujno, da so linije ravne, pomembno je, da 'potujejo' v določeno smer. Vzorec vodoravnih linij izberite, če bi rade razširile svojo postavo. Tako so vodoravne linije primerne za optično razširitev bokov ter prsi. Vendar je pri zgornjem delu kopalk potrebno paziti, saj vzorec vodoravnih linij lahko prsi optično potlači (še posebej pri zgornjih delih brez oblikovanih košaric ali trikotnikov).

­Vzorec kopalk, primeren vaši postavi­­

 
Navpične linije so primerne za podaljšanje in ožanje telesa. V primeru, da imate krajši trup, ga bo tankini z vzorcem navpičnih linij optično podaljšal. Široki boki prav tako lahko delujejo ožji pri izbiri takšnega vzorca.

Diagonalne linije pa so uporabne predvsem za zgornje dele kopalk. Diagonale, ki potujejo od ramen proti sredini prsi (v obliki črke V), bodo prsi optično povečale oziroma ustvarile polnejši videz, zato so še posebej primerne za ženske z manjšimi prsmi. Diagonale v nasprotni smeri pa bodo prsi optično pomanjšale.

Vzorci, primerni postavi - diagonalne črte Vzorci, primerni postavi - navpične črte

Pri ostalih vzorcih je pomembna le velikost. Ženske z manjšimi prsmi se izogibajte prevelikim vzorcem, raje izberite vzorce iz majhnih rožic, krogov ali pa enobarvne kopalke z enim samim detajlom na sredini. Zelo primeren je tudi en sam detajl kjerkoli na košarici modrčka. Za ženske z večjimi prsi pa so primerni večji vzorci, treba pa se je izogibati izjemno majhnim vzorcem ter posameznim detajlom na enobarvni podlagi.

Vzorci primerni postavi - velik vzorec Vzorci, primerni postavi - droben vzorec­­

Pomembno je poudariti tudi, da je optično preoblikovanje včasih res minimalno in ga niti ni mogoče doseči brez izbire pravega modela kopalk. Zato vam predlagamo, da najprej izberete najprimernejši model kopalk glede na vašo postavo in nato z barvami in vzorci dosežete popoln videz. Več o modelih kopalk si lahko preberete v članku Modeli kopalk – kateri mi pristajajo? Želimo vam lepo poletje in čim več užitkov v novih kopalkah.

Fotografije: victoriassecret.com

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • madeira*

   • 27. maj 2011 15:25

    Hvala Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kavbojke so kos, ki se nahaja v omari skorajda vsakogar.